Aangrijpende danssolo Kites in Stadsschouwburg Utrecht

Foto: stadsschouwburg

Op woensdag 8 november om 20.30 uur is in de Stadsschouwburg Utrecht de voorstelling Kites van Roshanak Morrowatian en haar gezelschap Rover te zien. Kites is een hyper-actuele danssolo over de impact van vluchten voor oorlog en geweld als je jong bent.

Hoe is het om op jonge leeftijd te moeten vluchten uit je thuisland en op te groeien in een asielzoekerscentrum, in een ‘limbo’ tussen verleden en toekomst? In Kites deelt Roshanak Morrowatian door middel van herinneringen en flashbacks haar eigen ervaringen en die van kinderen met een soortgelijk verleden. Ze onderzoekt de fysieke sporen van haar reis naar Nederland en de lange procedure die volgde na haar aankomst.
Kites neemt het publiek in dans, beeld, muziek en tekst mee in de ervaringen van een kind op de vlucht. Of zoals een recensent schreef: ‘De brandende actualiteit wordt als een vlieger het theater binnengehaald.’
Roshanak Morrowatian (Iran, 1989) behaalde haar bachelor en master in dans aan de Folkwang Universiteit in Essen (D) en danste in stukken van o.a. Pina Bausch, Isabelle Beernaert, Marina Abramović, Alexis Blake en Joost Vrouenraets. Haar werk werd onder andere bekroond met de BNG Bank Dansprijs en de Prijs van de Nederlandse Dansdagen. In 2021 richtte ze samen met collega Mami Izumi dansgezelschap Rover op. Rover maakt fijngevoelige en persoonlijke voorstellingen rondom actuele thema’s als migratie, gender en culturele conflicten.

Kites
Wanneer: woensdag 8 november 2023
Tijd: 20.30-21.30 uur
Adres: Stadsschouwburg Utrecht, Lucasbolwerk 24 in Utrecht
Tickets: https://stadsschouwburg-utrecht.nl/agenda/kites-rover-roshanak-morrowatian

Cookieinstellingen