Festival Tweetakt kondigt twintigste editie aan

Foto: Tweetakt

Het Festival Tweetakt is van 16 juni t/m 2 juli terug op de Neude, Fort Ruigenhoek en theaters in de binnenstad. Over twee weken wordt het volledige programma bekendgemaakt.

Met een theater-, muziek- en kunstprogramma van maar liefst drie weekenden lang, verovert Festival Tweetakt van 16 juni t/m 2 juli voor de twintigste keer de Utrechtse binnenstad en droomlocatie Fort Ruigenhoek. Op Tweetakt zie je het meest opwindende van wat er momenteel gebeurt op het gebied van eigentijdse (podium-) kunst voor jonge mensen en iedereen die jong van geest is. Tijdens het festival kunnen bezoekers van alle leeftijden genieten van theatervoorstellingen, concerten, dansavonden en kunstinstallaties, op avontuur gaan op het fort, of een gezellige dag mét inhoud doorbrengen op het heerlijke terras van het bruisende festivalhart op de Neude.

Programma Festival Tweetakt
Op het programma van het festival staan zoals ieder jaar nieuwe voorstellingen, kunstwerken en concerten van gevestigde makers en gezelschappen zoals Theater Artemis en Het Filiaal, van jonge talenten zoals Maxime Dreesen en Max Laros, én van artiesten waar je de komende jaren nog veel van gaat horen. Zo stonden Ronnie Flex, Merol en Snelle bijvoorbeeld al op de Neude te schitteren voordat zij de grote podia veroverden. De eerste voorstellingen en programmaonderdelen zijn deze week aangekondigd en terug te vinden op de website van Tweetakt.

Samenwerking lokale partijen
Nog meer dan voorgaande edities, werkt Festival Tweetakt dit jaar samen met lokale partijen uit het culturele en maatschappelijke veld. De muziekprogrammering wordt in het openingsweekend verzorgd door 3voor12 Utrecht, en ook het collectief Het Kapitaal krijgt een belangrijk aandeel in het muzikale programma op de Neude. Op maatschappelijk gebied gaat het festival in zee met partijen als Big Brothers Big Sisters en Jeugdfonds Sport en Cultuur om ook jongeren met beperkte middelen welkom te kunnen heten en te laten kennismaken met de kracht en pracht van het programma. Op Fort Ruigenhoek zijn er kunstinstallaties te zien, is er genoeg te ontdekken voor de allerkleinsten, én worden er drie tijdelijke theaters gebouwd die een uitstapje naar deze prachtige groene oase eigenlijk onontkoombaar maken.
 
Focus op queer jeugdtheater
Identificeer ik me eigenlijk wel met het woord “homo”? Wie ben ik en wat wil ik? Hoe zou sekseducatie eruit moeten zien? En wat doe je als je denkt dat je anders bent dan de mensen om je heen? Tweetakt programmeert dit jaar een selectie voorstellingen over queerness die gemaakt zijn voor een jong publiek. Ze gaan over soms lastig bespreekbare thema’s als stereotypering en (zelf-) acceptatie, maar vooral ook over queer joy: in deze voorstellingen wordt uit volle borst gezongen, bulderend gelachen, uitbundig gedanst en vurig gezoend.
 
Over twee weken wordt het volledige programma bekendgemaakt. De eerste kaarten zijn inmiddels verkrijgbaar via de website tweetakt.nl, kortingskaarten zijn beschikbaar voor iedereen onder de 18 jaar, studenten, en U-Pashouders.

Reacties

Cookieinstellingen