Monteverdi Kamerkoor Utrecht verrast met hypermoderne uitvoering

Foto: Monteverdi Kamer koor Utrecht

Het Monteverdi Kamerkoor Utrecht (MKU), onder leiding van Wouter Verhage, brengt zondag 2 april a.s. een uniek en interactief concert ten gehore in de Metaal Kathedraal in Utrecht. ‘In beauty may I walk’ zal die dag tweemaal, om 15.30 en 19.30 uur, door het MKU worden uitgevoerd.

Het koor zingt in dit concert voornamelijk muziek van hedendaagse componisten en van enkele componisten uit de vorige eeuw. AR-artiest Maartje Simons heeft animaties gemaakt van de gezongen teksten. Met behulp van de augmented reality techniek plaatst zij deze animaties in een digitale wereld waarmee de muziek tot leven wordt gebracht. Tijdens het concert wordt gebruik gemaakt van verschillende ruimtes en ensceneringen in de kathedraal. De luisteraar zal als ‘wandelaar’ worden meegenomen langs natuurmuziek van onder andere MacMillan, Britten, Poulenc, Tormis en Rimsky-Korsakov.
Deze bijzondere uitvoering, in combinatie met het thema van de muziekstukken, de relatie tussen mens en natuur, sluiten naadloos aan op de ideologie van de Metaal Kathedraal, waar de programmering bezoekers activeert mee te denken en werken aan de evenwichtsherstelling van de natuur.

Reacties

Cookieinstellingen