“Aardbevings-benefiet “United in music” met Utrechtse en Syrische muzikanten

Foto: De Helling

Op 18 maart, een maand na de verschrikkelijke aardbevingen, dansen we in De Helling op de veelzijdige muziek van een handvol bands en dj tot in de late uurtjes. Verwacht onder meer de Arabische folk van Syrische Utrechter Gharib, de Boulevard die als missie heeft “move the crowd!”, de groovy spacejams van Wiseflower en de vurige afrobeat van Longo Longo. Alle opbrengsten komen ten goede aan goede doelen in de getroffen gebieden. Georganiseerd door studenten Tom Veltien en Isebel Bakkes, die de steun vanuit Utrecht wil laten zien aan de Turkse en Syrische gemeenschapen. 

De opbrengsten van jullie gekochte kaartjes gaan naar de in de aardbevingsregio opererende NGO’s AHBAP en MolhamTeam. AHBAP is een organisatie opgericht door de Turkse muzikant Haluk Levent. De organisatie MolhamTeam is aan de andere kant van de grens in Syrië actief om de zwaar getroffen bevolking te helpen.

Time Table:

20.00: Gharib
Gharib ontvluchtte Syrië nadat hij vanwege zijn muziek was opgepakt en gemarteld. Gharib woont in Nederland en treedt hij met succes op in binnen- en buitenland. Hij is maatschappelijk zeer betrokken bij de ontwikkelingen in zijn vaderland en de in Nederland aanwezige Syriërs. 
We zijn vereerd dat hij deze mooie avond opent.

21.00: de Boulevard
De Boulevard is een energiek verbond tussen zes van de meest belovende opkomende artiesten uit Utrecht. Vanuit alle hoeken van de muziekscene zijn deze helden samengekomen om een belangrijke missie uit te voeren: move the crowd!

22.00: Wiseflower
De door WiseFlower verzamelde grooves reizen we door de uitgestrektheid van ruimte en tijd. Een internationale groep met Nederlandse, Griekse en Hongaarse leden speelt hun originelen en brengt de vibes van blues&gospel groovend de funk’n’roll.

23.00: Longo Longo
Dit muzikale eerbetoon aan de vader van de Afrobeat staat voor een vurige, dampende dans avond aangewakkerd door een lyrische band met als enig doel de vloer te laten bewegen. Dit 10 koppige gezelschap bestaat uit de allerbeste Utrechtse muzikanten, een batterij drummers om je in trance te brengen, een rij scheurende saxofoons om je te laten vliegen en een diepe vochtige bas om in te versmelten.

00.00 – 02.00: DJ

Reacties

Cookieinstellingen