Transition Festival maakt line-up voor 2023 compleet

Foto: Transition Jazzfestival

Zaterdag 1 april 2023 is de zesde editie van Transition Festival in TivoliVredenburg. De laatste namen zijn zojuist bekend gemaakt. Nubya Garcia, Henri Texier Trio, Oscar Jerome en ECHT! maken de line-up compleet. Transition is hét festival dat een frisse blik biedt op de ontwikkelingen in de jazz. Toonaangevende (inter)nationale jazzmuzikanten presenteren gloednieuwe muziek en staan er interessante samenwerkingen op het programma. En alsof dat niet genoeg is, zijn er in de week voor Transition nog headlinerconcerten. 

Gevestigde namen en nieuwe talenten  
Londense tenorsaxofonist Nubya Garcia soleert wereldse solo’s en wordt gezien als de voortrekkers van de heropleving van de UK-jazzscene. Legendarische contrabassist Henri Texier laat, nadat hij jaren met vele gevestigde namen uit de jazzwereld speelde, in zijn eigen trio graag nieuwe talenten aan het woord. Multi-instrumentalist Oscar Jerome speelt een verfrissende fusion van jazz, indie, soul, funk en hip-hop. Grensverleggende electrojazz collectief ECHT! maakt muziek waarbij het lijkt en klinkt alsof een dj aan de knoppen zit, maar alles wordt gemaakt met conventionele instrumenten.  
Met de nieuwe namen is de complete line-up voor Transition rond: Alfa Mist, Nubya Garcia, Mammal Hands, Kurt Rosenwinkel Quartet, Henri Texier Trio, Oscar Jerome, Yuri Honing’s Peace Orchestra feat. Remy van Kesteren, Sun-Mi Hong, Tony Overwater & Ella Zīrina, Anna Webber & Trondheim Jazz Orchestra, Sungazer, Tineke Postma – ‘Aria’, Melissa Aldana, Oded Tzur, Sun-Mi Hong Quintet, FergusMcCreadie, ECHT!, DoomCannon, Reinier Baas & Kit Downes – ‘Deadeye’.  

Het Transition festival legt de nadruk op jonge vernieuwers binnen het jazzgenre. De festivallocatie, TivoliVredenburg, is het hele jaar door een smeltkroes van verschillende genres en sluit daarmee naadloos aan op de verkenningstocht die de jazzmusici op het festival opzoeken. Met zes verschillende zalen met iedere een eigen identiteit wordt de hele breedte van het jazzgenre gepresenteerd. Dit jaar richt het Transition een spotlight op artiesten afkomstig uit de UK. Dat is terug te zien in headliners Alfa Mist en Nubya Garcia, beide gevestigde namen uit de Londense jazzscene. Oscar Jerome, Mammal Hands & DoomCannon zijn alle drie verfrissende namen binnen de UK-scene. Ook biedt Transition jonge en vernieuwende jazzgeluiden uit andere windstreken een podium, zo staan er artiesten uit Israël, Chili, Frankrijk, Schotland, België en uiteraard Nederland op het programma. 
 
We want more… 
Transition presenteert in de week voorafgaand aan het festival extra headlinerconcerten. Zondag 26 maart staat de Londense toetsenist Ashley Henry met zijn trio in Cloud Nine. De dag erop, maandag 27 maart, staan jazzdiva’s Dianne Reeves en Stacey Kent in de Grote Zaal. Cory Henry maakt op donderdag 30 maart zijn terugkeer naar Transition met special guest Delvon Lamarr Organ Trio.  
 
Praktische informatie 
Meer informatie & tickets: www.transitionfestival.nl   
Tickets t/m 29 jaar: €45,- (inclusief servicekosten), Reguliere tickets: €57,- (inclusief servicekosten)  
Transition Festival is een samenwerking tussen TivoliVredenburg en North Sea Jazz. 
  

Cookieinstellingen