Installatie van kunstwerk Maarten Baas bijna van start

Foto: Bibliotheek Utrecht

De installatie van het lichtkunstwerk ‘Intellectual heritage’ op de gevel van Bibliotheek Neude gaat binnenkort van start. De verwachting is dat het kunstwerk half januari op de gevel prijkt.

Intellectual heritage is een lichtkunstwerk van ledlampen dat op de gevel van Bibliotheek Neude komt. Maarten Baas liet zich voor het kunstwerk inspireren door de architectuur van het monumentale gebouw en de functies van de bibliotheek. Er zit voor ieder wat in. Het verbindt op een bijzondere manier de drukte van de stad en het plein met zijn horeca, vele festivals en vrolijkheid met de relatieve rust en het meer ingetogene dat een bibliotheek vaak uitstraalt. Het kunstwerk vestigt de aandacht op de entree van de bieb en nodigt uit om te ontdekken wat er binnen allemaal te doen is.
Het kunstwerk wordt op zes punten aan de luifel bevestigd. Dit is een herstelbare ingreep. Zo blijft het gebouw volledig intact. Het kunstwerk is zo gemaakt, dat je het gebouw in zijn volle glorie kunt blijven bewonderen. De lichtsterkte wordt in de nacht aangepast. Dit is afgesproken in overleg met de omwonenden en ondernemers.

Lees ook:

Kunstwerk Bibliotheek Neude nu wel toegestaan

Intellectual heritage van Maarten Baas nieuw kunstwerk ingang Bibliotheek Neude

Vijf Utrechtse kunstenaars krijgen permanent podium in nieuwe bibliotheek

Reacties

Cookieinstellingen