Limburg meets Iran tijdens zondagmiddagconcert bij DUMS aan het Domplein

Foto: DUMS

Hoewel de roots van Harold K in Susteren (Limburg) liggen en Hamid Reza Behzadian uit Teheran (Iran) komt, bracht de muziek hen vrij makkelijk bij elkaar. Zondagmiddag 11 december zijn zij te gast bij DUMStad in de Marnixzaal.

Harold maakte naam als singer-songwriter die, hoewel hij vaak in het Limburgs zingt, zijn provincie ontsteeg. Hamid verliet zijn vaderland, maar nam een rijke traditie mee. Hij verweefde die met Amerikaanse blues en later ook Indiase muziek.
Harold K bezingt met karaktervolle stem zijn grote liefde voor het kleine leven. In 2017 bereikte hij de finale van Mooie Noten Amsterdam en hij won in 2018 de Jo Erens Prijs voor betekenisvolle streektaalmuziek. Hij werkt aan een nieuw album dat in het voorjaar van 2023 verschijnt. Hamid Reza Behzadian groeide op met Perzische muziek, Pink Floyd en Queen en hij verdiepte zich later in blues. Met zijn onconventionele partijen en rauwzoete spel neemt Hamid ons mee op een muzikale reis van oost naar west.
Samen brengen deze mannen nu een muziekvoorstelling met poëzie van Perzische soefi-dichter Rumi en de Portugese dichter Pessoa, blues & folk, voordracht en liedjes. Hamids mondharmonica en slidegitaar combineren wonderwel met het down to earth-gevoel van Harold. De stad Utrecht is tegenwoordig hun thuisbasis.
Ze worden deze middag vergezeld door Cengiz Arslanpay op ney en zang. Met zijn drieën delen Hamid, Harold en Cengiz de liefde voor de blues, elk op hun eigen manier. Op het podium laten ze deze passie samensmelten. Als special guest wordt voor deze middag storyteller Maike Koolhaas ingevlogen.
DUMStad presenteert: Hamid & Harold – Perzisch met een zachte G
Marnixzaal – De Utrechtse Muziekschool
Zondag 11 december 16.00 uur
Tickets à €7,50 zijn verkrijgbaar via onze ticketshop.

Reacties

Cookieinstellingen