Le Guess Who? ontvangt prestigieuze European Jazz Network Award for Adventurous Programming

Foto: Jelmer de Haas

Het European Jazz Network (EJN) is een Europese associatie met meer dan 170 organisaties en promoters uit 34 landen die zich specialiseren in (hedendaagse) jazz en geïmproviseerde muziek. Sinds 2012 reikt EJN ieder jaar een award uit aan een Europese culturele organisatie die erin slaagt om een “visionair en inspirerend muziekprogramma te creëren”. Le Guess Who? mag met trots, als eerste festival dat niet specifiek gefocust is op jazz, de 11e EJN Award for Adventurous Programming in ontvangst nemen. De ceremonie vindt plaats tijdens de EJC European Jazz Conference in Bulgarije.

Het EJN prijst Le Guess Who? niet alleen voor de “zeer open programmering”, maar benadrukt ook COSMOS, het hybride platform van het festival waar LGW Embassies van over de hele wereld meerdere keren per jaar een inkijk geven in hun lokale (culturele) omgeving via audiovisuele content.
Bob van Heur, artistiek directeur van Le Guess Who?: “Het is altijd een eer om een prijs te ontvangen die in het teken staat van creativiteit. We zijn dan ook vereerd dat onze collega’s Le Guess Who? hebben gekozen om deze prijs te ontvangen terwijl 2021 toch zo’n ontzettend uitdagend jaar was. We willen dan ook iedereen bedanken die heeft geholpen bij het mogelijk maken van Le Guess Who?. Allereerst de artiesten die bereid waren om midden in de pandemie te reizen en al die jaren onze visie hebben gesteund; het publiek wiens voortdurende steun, ondanks de vele veranderingen, ons het vertrouwen geeft om onze missie voort te zetten. Zonder hen zou er geen festival als Le Guess Who? zijn. En we zijn erg verheugd om te horen dat we het eerste ‘non-jazz’-festival zijn dat deze prijs wint, die we beschouwen als een eerbetoon aan de vooruitstrevende houding van EJN en de innovatieve erfenis van jazz in het algemeen. Dank!”

Le Guess Who? 2022
Le Guess Who? keert van 10 t/m 13 november terug voor de vijftiende jubileumeditie. Le Guess Who? staat in het teken van grensverleggende muziek en cultuur van over de hele wereld. Het festival presenteert geluiden die je op andere plekken niet te horen krijgt, maar die tegelijkertijd de kracht hebben om je te verrijken.
Gedurende vier dagen neemt Le Guess Who? de stad Utrecht over. Meer dan 150 artiesten treden op in popzalen, theaters, kerken, oude fabriekspanden en clubs. Door de jaren heen is Le Guess Who? uitgegroeid tot internationaal toonaangevend festival, dat bekendstaat om de inspirerende manier waarop grensverleggende muziek wordt gepresenteerd. Voor meer informatie, zie www.leguesswho.com.

Reacties

Cookieinstellingen