Alfred Hitchcocks filmklassieker Blackmail met live muziek bij DUMS

Foto: DUMS

Op zondagmiddag 25 september is er een zeer speciale filmvertoning bij DUMS – De Utrechtse Muziekschool aan het Domplein. DUMS vertoont de filmklassieker Blackmail (1929) van Alfred Hitchcock, begeleid door muziek van collectief Postland en The James Whale Orchestra.

In 2022 is het 100 jaar geleden dat de legendarische filmmaker Alfred Hitchcock zijn regiedebuut maakte. Aanleiding voor de ensembles Postland en het James Whale Orchestra om een nieuwe live-soundtrack bij Blackmail te maken, de laatste van zijn stille films én de film die Hitchcocks doorbraak betekende. Met krijgt een UNESCO-filmklassieker een update met muziek van nu.
Door gebruik te maken van moderne muziekproductietechnieken in combinatie met de live musici van Postland, wordt er met acht musici een unieke orkestbeleving gecreëerd. De rijke klankwereld van hedendaagse klassieke muziek versterkt bovendien de kenmerkende psychologische spanning van deze Hitchcock-film. 
Verder is Blackmail meer dan Hitchcocks eerste grote succes; het is misschien wel de kwintessens van de “Hitchcockiaanse” thriller: de mooie maar tragische blondine, de charmante boef, de gruwelijke moord, de achtervolging langs beroemde plekken, plotselinge plotwendingen, zwarte humor en natuurlijk een cameo van de maestro zelf. 
Kijk, luister en huiver mee in de Torenzaal van DUMS! De film is geschikt voor jeugdige kijkers vanaf 12 jaar.

Reacties

Cookieinstellingen