Foxtrot de musical eind april in Utrecht

Foto: Wilbert Schuurman Hess -

IJzersterke teksten, prachtige melodieën en het schaamteloos aansnijden van taboes. Dat zijn de kenmerken van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink’s musical klassieker ‘Foxtrot’, te zien van 21 t/m 24 april in ZIMIHC Theater Stefanus in Utrecht. Na de Nederlandse première van de musical ‘Big Fish’ (2018) en de geannuleerde musical ‘Pippin’ (maart 2020), kan het doek eindelijk weer op. Voor de leden van Utrechtse musicalvereniging Starlight Boulevard is dit het moment waar ze lang naar uit hebben gekeken.

Een verlaten nachtclub komt nog een keer tot Ieven. De jaren dertig. Josien uit Klaaswaal, rechtstreeks uit de provincie-klei getrokken, verhuist naar de grote stad. Totaal niet voorbereid op dit leven komt ze terecht in een artiestenpension. De intellectuelen die ze daar ontmoet zijn echter niet zo intellectueel als ze zich voordoen. Foxtrot is een musical die vrolijk is en tegelijk aan het denken zet. Met thema’s die nog steeds schokkend actueel zijn, zoals de dreigende oorlog en economische crisis, homoseksualiteit, abortus en zelfmoord. Het zijn de jaren ’30. De zorgeloze revue getinte nummers van het variété duo Jerry en Loulou ‘schuren’ tegen het opkomende fascisme, communisme en ‘de steun’ waar steeds meer mensen van afhankelijk werden. De donkere crisis wordt weggewuifd met veren en glitters. Want: ‘er is toch Niks aan de hand… ?!’
Starlight Boulevard is een Utrechtse musicalvereniging die al 26 jaar musicals maakt van hoog niveau. Musicalproducties die niet vaak zijn gedaan en je aan het denken zet. Uitdagingen gaan ze daar zeker niet bij uit de weg, een eigenschap die dit seizoen zeker goed van pas kwam en in het verleden is beloond met een Amateur Musical Award voor Beste Regie (‘Grand Hotel’, 2016) en een nominatie voor Beste Mannelijke Hoofdrol (‘Big Fish’, 2018). De dertig leden worden ondersteund door een professioneel artistiek team bestaande uit muzikaal leider Gerben Kruisselbrink, regisseur Matthijs van der Meer, choreografe Liesanne van Dongen en regie-assistent Jelle Gulmans.
Van 21 t/m 24 april 2022 zal de musical Foxtrot te zien zijn in ZIMIHC Theater Stefanus in Utrecht. Ondanks de vele pittige en uitgesproken onderwerpen is Foxtrot een van de kleurigste, fleurigste en leukste musicals van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. Want overal is continue revue, revue, revue! Gegarandeerd een leuk avondje uit!
Kaarten zijn te verkrijgen via Foxtrotdemusical.nl

Reacties

Cookieinstellingen