La Isla Bonita onderzoekt de toekomst van voortplanting in futuristisch kostuumdrama

Foto: Bart Grietens

Na de succesvolle voorstellingen La Lucha Libre, Atlantis en De Managers, is La Isla Bonita nu te zien met Odette, Kater en de Lul . Op 30 november en 1 december komt performancecollectief La Isla Bonita naar Theater Kikker. Het futuristische kostuumdrama is gemaakt vanuit nieuwsgierigheid naar de toekomst van gender, seks en voortplanting. Is ectogenese, waarin nieuw leven groeit in een kunstmatige zak, de voortplanting van de toekomst?

Verwacht een fysiek onderzoek naar wat de toekomst van de mensheid – met focus op seksualiteit en voortplanting – gaat zijn met de naderende technologische vernieuwingen. Een feministisch én wetenschappelijk onderbouwd pleidooi voor lichamelijkheid. Hoe verschuiven de rollen van man/vrouw/non-binair/trans-personen wanneer technologie een belangrijke rol krijgt in het voortplantingsritueel? Gehuld in de draperieën van het hemelbed voor een Aerial dance, schetst La Isla Bonita een scenario waarin vier vrouwen samen een kind krijgen. Wat betekent dit voor het ouderschap? Een voorstelling gemaakt vanuit nieuwsgierigheid naar de toekomst met zijn nieuwe vormen en ideeën over voortplanting.
La Isla Bonita bestaat uit de performers Luit Bakker, Milou van Duijnhoven, Mirthe Labree, Aukje Schaafsma en Lisa Schamlé. Het werk van het performancecollectief is sterk beeldend, associatief, maatschappijkritisch maar eveneens toegankelijk en brutaal, met een grote dosis humor. De leden studeerden in 2015 gezamenlijk af aan de opleiding Theatraal Performen van de Toneelacademie Maastricht met La Isla Bonita. Vervolgens maakten zij Dogs of War (Parade, 2016) en La Lucha Libre (Frascati Producties, 2017). Deze worstelshow kaartte op aanstekelijke manier allerlei clichés aan over vrouwen, mannen en seks. In december 2018 presenteerden zij Atlantis (Frascati Producties), waarin vijf hydrofeministische zeemeerminnen met een forse vin de (onderwater)wereld bloot leggen. In De Managers (Frascati Producties, 2020), openingsvoorstelling van Over het IJ Festival, onderzocht het collectief macht en al haar rituelen.

Cookieinstellingen