Installaties over liefde in nieuwe expositie in Centraal Museum

Foto: Marge Monko

Vanaf 3 november toont het Centraal Museum in samenwerking met IMPAKT de tentoonstelling Modern Love (or Love in the Age of Cold Intimacies). De expositie bevraagt de moderne liefde: wat hebben globalisering en digitalisering voor impact op intimiteit en liefde? In de groepstentoonstelling zijn hedendaagse kunstinstallaties te zien naast moderne en hedendaagse werken uit de vaste collectie van het Centraal Museum.

Werken van J.H. Moesman, Marlene Dumas en Hendrick Bloemaert uit de collectie van het museum worden getoond naast recente aanwinsten van Nina Farkache, Sanam Kathibi en Rory Pilgrim. De kunstwerken vormen het toneel voor verschillende installaties, zoals Guilty Landscapes 4 (2016) van Dries Verhoeven, dat tot en met 7 november te zien is, waarna het wordt opgevolgd door Night Soil: Economy of Love (2015) van Melanie Bonajo. Daarnaast zijn de installaties van David Haines, Marge Monko, Peter Puklus en Hannah Toticki te bekijken.
De tentoonstelling is samengesteld door de Griekse curator Katerina Gregos en was eerder al te zien in Freiburg (Duitsland) en Tallinn (Estland). De expositie in Utrecht vindt plaats in het kader van het IMPAKT festival. Een deel van de werken van Modern Love is bij IMPAKT (Centrum voor Mediacultuur) te bekijken, in de Lange Nieuwstraat 4.
Bart Rutten, artistiek directeur Centraal Museum: ‘Deze tentoonstelling past binnen een aantal duurzame samenwerkingen die we inmiddels hebben. Voor IMPAKT en het Centraal Museum geldt een en een is drie. Liefde is een mooi onderwerp en we zijn trots op deze selectie met een interessante reflectie door hedendaagse en moderne kunstenaars.’

Reacties