Bouw Slachtstraat Filmtheater van start

Foto: Slachtstraat Filmtheater

Ondanks de coronavirus-epidemie zijn de verbouwingsplannen van het voormalige filmhuis ’t Hoogt tot het nieuwe Slachtstraat Filmtheater voltooid. Met de ontvangst van de nodige vergunningen is nu met de bouw begonnen. Het had een mooie aanleiding kunnen zijn voor een feestelijke startschot, maar helaas; de epidemie staat een feestelijke bijeenkomst nog in de weg. Omdat de opening nog steeds voor eind november 2021 is gepland, kan de bouw niet langer wachten.

Het Hoogt 4 en 6 (voorheen kruidenierswinkeltje Betje Boerhave) worden bij de nieuwe theater en ondersteunende horecafaciliteiten gevoegd. De ingang van de filmtheaters, het café en het restaurant is aan de Slachtstraat 5. Het Kruideniers Museum Utrecht en andere culturele activiteiten komen in de panden ’t Hoogt 8 en 10, en er liggen plannen voor een tuin achter deze panden. De hoekwoning Hoogt 2 herbergt unieke monumentwaarden en wordt momenteel gerestaureerd en vernieuwd.
Er komen op de eerste en tweede verdieping 3 theaters met in totaal ruim 200 zitplaatsen. Voor gasten die de trap een probleem vinden komt er een lift. Het café, de serre, ‘de achterkamer’ en het restaurant krijgen een Franse sfeer (Parijs eind 19e eeuw).
Filmtheater Slachtstraat is straks alle dagen van de week geopend. De activiteiten en filmprogrammering zullen zijn gebaseerd op die van Springhaver, het Louis Hartlooper Complex en het voormalige filmhuis het Hoogt.

Reacties