Nieuw boek van Rinske Bouwman en Anne Gadellaa

Foto: boek scout

Op vrijdag 28 februari is het nieuwe boek ‘Een huis voor Haasje’ van Rinske Bouwman en Anne Gadellaa uit Utrecht verschenen. Dit kinderboek wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Haasje is geen haas en ook geen konijn, maar een hondje dat Haasje heet. Repje is een meisje. Repje reed vorige week met haar moeder in de auto en toen kroop er een vuilniszak over de weg. Daar zat Haasje in. Hij mocht mee naar huis.
Als de moeder van Repje allergisch blijkt te zijn voor Haasje, moet hij weg. Repje besluit om zelf een nieuw huis te gaan zoeken voor Haasje.
Geïnspireerd door het sprookjesachtige IJsland en Lapland, maakten Anne Gadellaa (foto’s en illustraties) en Rinske Bouwman (schrijver) Een huis voor Haasje. Een hartverwarmend boek over een dapper meisje en haar hond.
Anne Gadellaa heeft een tweede huis en dat is Lapland. Ieder jaar vertrekt ze naar Het Noorden om te fotograferen. Deze streek inspireerde haar, en zo bedacht en tekende ze Haasje en Repje. Tijdens een expositie in Café de Morgenster in Utrecht van haar werk, ontmoette ze Rinske (schrijver en theatermaker). Rinske werd enthousiast van de twee avonturiers op de illustraties van Anne. Vanaf toen hebben Rinske en Anne samen gewerkt aan een verhaal, illustreerde en fotografeerde Anne, en schreef Rinske de tekst, en werd ‘Een huis voor Haasje’ geboren.

Reacties