Seizoen amateurkunsteducatie 2019-2020 van start met nieuwe aanbieders op nieuwe locaties

Foto: Mara Hoogveld

De Stichting Utrechtse Muziekschool, Dirigentenopleiding en Theaterschool Utrecht nemen per september hun intrek in de Laan van Puntenburg 2. Het schoolgebouw aan de Laan van Puntenburg is centraal gelegen (nabij het Centraal Station), goed toegankelijk voor cursisten en gemeentelijk vastgoed. Danscentrum Utrecht heeft tijdelijk onderdak gevonden op de Columbuslaan 540 (studio’s van de Utrechtse Dansacademie).

De gemeente spant zich in deze vier organisaties op korte termijn naar Domplein 4-5 verhuizen. Er wordt voor de overgangsperiode van de subsidie amateurkunsteducatie (tot 2021) één huurder gezocht voor het Domplein 4-5 die het pand inzet voor amateurkunsteducatie.
Deze vier organisaties krijgen net als 6 andere cursusaanbieders voor 2019-2021 subsidie voor amateurkunsteducatie in de wijken. Aan de lessen kunnen kinderen, jongeren en volwassenen in hun vrije tijd deelnemen. De 10 organisaties zijn: Muziek Voor Ieder Kind, Theaterschool Utrecht, De Dirigentenwerkplaats, MUZIQ voor kleuters, Kunstkasteel Zuilen, Danscentrum Utrecht, Vocal Arts Academy, Jeugdtheatergroep Sesar, DC 1 II High en De Utrechtse Muziekschool. Dit aanbod zorgt, samen met vele andere initiatieven, voor een bruisende cultuurstad waar iedereen kan meedoen en talent kan groeien.
Meer informatie vindt u op de website hier.

Reacties