UCK houdt op te bestaan

Foto: UCK

Het UCK zal na het cursusjaar 2018-2019 na verwachting ophouden te bestaan. Het Utrechts college is namelijk niet bereid om de noodzakelijke extra subsidie hiervoor beschikbaar te stellen.

Het UCK zou in gereorganiseerde vorm kunnen blijven voortbestaan, maar dan is een extra bijdrage van de gemeente nodig van ruim 1,8 miljoen euro incidenteel en 190.500 structureel. De gemeente houdt echter vast aan de structurele gemeentelijke subsidie van 976.000 euro voor amateurkunsteducatie. Dat betekent naar verwachting dat het UCK na het cursusjaar 2018-2019 ophoudt te bestaan.
Voor de cursisten van het UCK denkt de gemeente aan een ’tool’ waarmee de cursisten zich kunnen oriĆ«nteren op het in Utrecht aanwezige aanbod. De docenten van het UCK kunnen zich in nieuwe verbanden organiseren, eventueel in samenwerking met andere partijen, en op die manier mogelijk in aanmerking komen voor subsidie.
Daarnaast gaat de gemeente de komende tijd een nieuw beleid ontwikkelen met betrekking tot de amateurkunsteducatie. Daarbij wil de gemeente de amateurkunsteducatie in de wijken versterken en de subsidiestructuur herinrichten. De gemeente wil een aanbod amateurkunsteducatie nieuwe stijl in het seizoen 2019/2020 in uitvoering te hebben.

Lees ook:

Extra tekort UCK van 150.000

UCK krijgt interimbestuurder

Directeur Peter Grooten neemt afscheid van UCK

Reacties

Cookieinstellingen