UCK krijgt een interimbestuurder

Foto: UCK

Anton Kok wordt per 1 februari directeur-bestuurder (ad interim) van het Utrechts Centrum voor de Kunsten Hij volgt Peter Grooten op.

Anton Kok heeft meer dan 20 jaar interim-ervaring en is een ervaren directeur. Hij heeft diverse opdrachten uitgevoerd in het werkveld van overheid, cultuur, media, entertainment en onderwijs. Hij was o.a. algemeen directeur van het Muziekcentrum van de Omroep en is nu interim voorzitter van het bestuur Podium de Vorstin in Hilversum.

De huidige directeur Peter Grooten liet begin deze maand weten dat hij per 1 februari afscheid neemt van het UCK. De afgelopen tien jaar heeft het UCK onder zijn leiding een grondige reorganisatie ondergaan. Grooten achtte nu een goed moment om het stokje over te dragen.

Het UCK zal de komende maanden geleid worden door Anton Kok die samen met medewerkers en stakeholders zal zorgdragen voor de verdere positionering en ontwikkeling van het UCK. Tevens zal het profiel van de nieuwe directeur-bestuurder worden vastgesteld en een wervingstraject worden ingezet.

Lees ook:

Directeur Peter Grooten neemt afscheid van het UCK

Cookieinstellingen