Filmtheater ’t Hoogt krijgt nieuwe programmeur

Foto: 't Hoogt

Jan van den Brink zal op 18 april beginnen als programmeur van Filmtheater ’t Hoogt. Van den Brink was werkzaam als Manager Publieksevenementen bij CineMec Utrecht en Filmprogrammeur bij Filmtheater De Lieve Vrouw in Amersfoort en EYE Amsterdam.

Van den Brink (1962): “Filmtheater ’t Hoogt ontwikkelt met succes steeds meer programma’s rondom film en beeldcultuur. Ik zal de ingeslagen weg met enthousiasme voortzetten en Filmtheater ’t Hoogt verder ontwikkelen als een plek waar je je kunt laten verrassen door onderscheidende arthouse films en bijzondere projecten waar het medium film tegen andere disciplines aanschuurt.”

Directeur Rianne Brouwers zegt blij te zijn met de nieuwe programmeur. “Jan heeft brede ervaring in de filmsector en een groot netwerk. Ook kent hij de regio goed en heeft hij mooie ideeën voor de toekomst van Filmtheater ‘t Hoogt.”

Deze maand is ook Marina Blok toegetreden als lid van de Raad van Toezicht. Blok werkt bij de NTR als hoofd van de drama-afdeling en is co-producer van onder andere Wolf, Layla M en Tonio. Met haar netwerk en kennis van filmproductie is ze een aanwinst voor de Raad van Toezicht. “Mijn eerste baan midden jaren ’80 was bij ‘t Hoogt en ik hoop met de kennis en ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan binnen de omroep en de filmwereld, opnieuw een bijdrage te kunnen leveren aan de toekomst van dit fantastische filmtheater”.

Reacties