Overvecht opent eigen Stagebureau om hardnekkig stageprobleem aan te pakken

Foto: StockSnap via pixabay

Op 24 oktober 2023 zal wethouder Dennis de Vries het Stagebureau Overvecht officieel openen. Dit bureau biedt een cruciale oplossing voor het langdurige probleem waar veel MBO-studenten mee worstelen: het vinden van een geschikte stageplek.

Het Stagebureau Overvecht pakt het hardnekkige probleem aan van studenten die moeilijk of helemaal geen passende stageplaats kunnen vinden. Studenten die zich aanmelden bij het Stagebureau krijgen hulp, advies, begeleiding en training om een stageplek te verwerven, zelfs na plaatsing bij een stagebedrijf.
Wat het Stagebureau onderscheidt, is de persoonlijke 1-op-1 begeleiding die studenten krijgen, maar ze kunnen ook in groepen werken aan vaardigheden zoals solliciteren en presenteren.
Het Stagebureau richt zich niet alleen op studenten, maar moedigt bedrijven aan om zich te registreren als erkend leerbedrijf, waardoor ze stageplaatsen kunnen aanbieden en toegang krijgen tot nieuw talent. Bedrijven die op zoek zijn naar nieuw talent en niet weten hoe ze dit kunnen vinden, kunnen rekenen op gratis hulp van het Stagebureau.
De initiatiefnemers van het Stagebureau Overvecht hebben ook groepsstages ontwikkeld, waarbij stagiaires worden ingezet bij sociale, maatschappelijke en ondernemersvraagstukken. Dit omvat sociaal juridische spreekuren, promotie onder jongeren, ondersteuning van ondernemersvragen en professionele thuiszorg.
Het Stagebureau Overvecht is een gezamenlijk initiatief van DOK 030 en stichting Asha, ontwikkeld op verzoek van de gemeente Utrecht, met ook 030 Office als uitvoeringspartner en voor de fysieke locatie. Meer organisaties hebben zich aangesloten als partner, en dit aantal groeit gestaag.
 

Cookieinstellingen