Maak Utrecht een echte groene stad: go electric!

Foto: MAKY_OREL

Ben jij een inwoner van onze mooie Domstad, dan zul je vast vaak genieten van onze autovrije binnenstad: de domtoren, de grachten, Hoog Catharijne en een patatje bij de FEBO of een Broodje Mario aan de Oudegracht. Maar weet je dat jij ons kan helpen en de stad nóg groener kan maken? Dat kan door elektrisch te gaan rijden: niet alleen scheelt dat vieze uitstoot, maar ook nog eens geluidsoverlast. De toekomst van Utrecht is groen. 

Minder geluid, minder uitstoot 

Zoals we in de intro al stelden, is het supergoed voor onze stad om vooral elektrische voertuigen rond te hebben rijden. Inwoners van Utrecht gaan al vaak op de fiets, maar er rijden nog veel auto’s op vervuilende brandstof. Dat maakt de lucht in onze binnenstad er niet beter op. Bovendien zal de geluidsoverlast van elektrische voertuigen veel minder zijn dan het geluid wat verbrandingsmotoren maken.

Voldoen aan de regelgeving

Het is al jaren zo dat je met een bepaalde soort dieselauto niet meer in het centrum van Utrecht mag komen. Maar wist je dat je sinds 2022 alleen met je auto in de binnenstad mag komen als de emissieklasse 4 of hoger is? En dat gaat nog strenger worden: vanaf 2025 mogen helemaal geen benzine-, diesel- of lpg-auto’s meer in het centrum van onze Domstad komen. Woon jij in Utrecht centrum, dan wordt het tijd om met de tijd mee te gaan.

Bespaar veel zuurverdiende euro’s

In ons mooie landje is elektrisch rijden goedkoper dan rijden op benzine, geloven wij. Niet alleen hoef je niet één, twee of zelfs drie keer per maand 100 euro te betalen aan een volle tank benzine, maar ook betaal je geen of nauwelijks bijtelling en hoef je geen wegenbelasting te betalen. Is dat niet ideaal? Met al deze besparingen zorg je ervoor dat je de duurdere inkoopprijs van zo’n auto snel weer hebt terugverdiend: reken het zelf maar een keer uit!

Laad je auto makkelijk op

Bij ons in de stad is het steeds makkelijker om je elektrische voertuig op te laden. Kijk op het platform laadpalen Utrecht om een overzicht te zien van alle plekken waar je in onze stad kan parkeren en opladen. Op die manier hoef je nooit meer lang naast de snelweg te staan om je elektrische auto vol te ‘tanken’ met kWh tjes. Bovendien kan dat platform je helpen om de juiste route te vinden van en naar je bestemming mét de beste laadpunten langs de weg.

Wees ook nog eens duurzaam

Je helpt niet alleen Utrecht om een duurzamere en groenere stad te worden als je een elektrische auto aanschaft, maar je helpt ook nog eens het klimaat. Je zorgt er met een elektrisch voertuig voor dat jouw ecologische voetafdruk minder groot wordt en dat het klimaat dus wordt gered. Kortom, met jouw inspanning maken we Utrecht en de wereld een mooiere plek om in te leven!Reacties

Cookieinstellingen