Zestig Utrechtse organisaties doen mee aan Utrechtse Aanpak Eenzaamheid

Foto: Eddy Steenvoorden

Afgelopen maandag 4 oktober tekenden zestig organisaties een ‘Ik-doe-mee-verklaring’ tegen eenzaamheid. Dit gebeurde tijdens de hybride netwerkbijeenkomst van Utrecht Omarmt tijdens de Week tegen Eenzaamheid. Door te tekenen geven de organisatie aan een actieve bijdrage te leveren aan het verminderen van eenzaamheid. Onder andere bedrijven, buurtinitiatieven, vrijwilligersorganisaties en zorgorganisaties tekenden de verklaring.  

Veertig procent van de Utrechters voelt zich eenzaam, hiervan voelt tien procent zich ernstig eenzaam. De afgelopen jaren is de eenzaamheid toegenomen. In het netwerk Utrecht Omarmt bundelen organisaties hun krachten. Deelnemende organisaties geloven dat samenwerken tussen verschillende sectoren nodig is voor een duurzame aanpak tegen eenzaamheid. Zij zetten in op het signaleren, bespreekbaar maken en verminderen van eenzaamheid onder alle leeftijdsgroepen. In het netwerk delen organisaties hun kennis en ervaringen over het verminderen van eenzaamheid en bespreken zij waar een interventie nodig is en welke passend en effectief is. Door de ambitie van Utrecht Omarmt op papier te zetten en te ondertekenen, hopen we partners nog meer te activeren om het verschil te maken in de stad.
De Utrechtse aanpak van eenzaamheid is een opgave waar veel mensen en organisaties in de stad bij nodig en betrokken zijn. In het netwerk Utrecht Omarmt werken onder andere bedrijven, bewonersinitiatieven, de gemeente, cultuur-, sport-, zorg- en welzijnsorganisaties samen in de aanpak tegen eenzaamheid. Het netwerk Utrecht Omarmt is in 2019 ontstaan en wordt gecoördineerd vanuit het NIZU (Netwerk Informele Zorg Utrecht).  

Cookieinstellingen