Motor Crossvereniging Utrecht krijgt geluidwerende wand

Foto: Pixabay

Motor Crossvereniging Utrecht gaat een geluidwerende wand bouwen. De wand wordt gefinancierd door de verkoop van een stuk grond.

In Zuilen wordt hinder ervaren door het geluid van de motoren van de Motor Crossvereniging Utrecht. Er zijn daarom gesprekken gestart om na te gaan of er een duurzame verbetering mogelijk is. Het oprichten van een geluidwerende ‘voorziening’ is daarbij als meest kansrijke oplossing benoemd.

Het probleem is daarbij echter de financiering. Nu blijkt echter dat de naastgelegen onderneming Theo Pouw Groep B.V. interesse heeft in de strook grond van circa 1.000 m2 langs de noordelijke rand van het motorcrossterrein voor een betere ontsluiting van de toekomstige asfaltcentrale. De Motor Crossvereniging Utrecht heeft aangegeven deze strook vrij te kunnen maken door parkeren te verplaatsen zodat de gemeente deze grond kan verkopen. De opbrengst wordt dan gebruikt voor de geluidswal.

De geluidswal van 223 meter lang en 8,5 meter hoog, bestaande uit een wand van containers, kost minimaal 250.000 euro. Dit bedrag kan voor deel gedekt worden door de verkoop van de grond.

Reacties