Ruim een jaar geleden, op 10 mei 1962, trokken de eerste 6 gezinnen naar de nieuwe Utrechtse woonwijk Overvecht. Een jaar later heerst er een 'weldadig aandoende activiteit', zo meldt het Utrechtsch Nieuwsblad op dinsdag 16 juli 1963. Verscheidene bouwprojecten zijn onderhanden en men ziet hoe de alleen nog maar op papier bestaande plannen gestalte beginnen te krijgen.
Toen de plannen enkele jaren geleden in de gemeenteraad ter tafel kwamen, werd gesproken over een woonwijk voor ongeveer 45000 mensen. Alles wat bij een stad hoort zou in de wijk dienen te worden gerealiseerd: een ziekenhuis, een bioscoop, een groot winkelcentrum, café's, restaurants, kerken, scholen, bejaardenverzorgingsflats, een politiebureau, recreatieterreinen en een begraafplaats.
De wijk Overvecht wordt aanmerkelijk groter dan het Kanaleneiland. Begon men in Kanaleneiland het eerst met flatgebouwen neer te zetten, op Overvecht kwamen eerst eengezinswoningen. Vijfentwintig procent van de in Overvecht gebouwde woningen zullen eengezinswoningen zijn. Meer dan op het Kanaleneiland.
Overvecht zal straks bestaan uit twee gedeelten, die gescheiden zullen worden door een brede boulevard. Eerst wordt Overvecht-zuid gebouwd, daarna Overvecht-noord. De weg die noord en zuid zal scheiden komt te liggen in het verlengde van de Marnixlaan. Een nieuwe brug over de Vecht zal de twee wegen met elkaar verbinden. Zowel noord als zuid zullen bestaan uit buurten van 800 à 850 woningen. In elke buurt komen flats in 3 en 4 lagen. Ook zullen er enkele flatgebouwen met 8 etages komen. Verder komen er in elke buurt kleuterscholen en kinderspeelplaatsen.
Wanneer Overvecht-zuid klaar zal zijn - en daar gaan nog wel enkele jaren overheen - dan zal Utrecht er 6500 woningen bij hebben, plaats biedend aan 23000 mensen. Van de 6500 zullen er 1680 eengezinswoningen zijn, 520 beganegrondwoningen in etagebouw en 4300 etagewoningen.