Televisiekijkers in Utrecht en omgeving, die hun ontvangstmogelijkheden willen vergroten of verbeteren, krijgen in 1967 vermoedelijk hun grote kans. In dat jaar komt n.l. bij Wesel, niet ver over de grens, een ruim driehonderd meter hoge uhf-zendmast gereed, die is bedoeld voor doorstraling van het tweede Duitse programma en de regionale uitzendingen uit Keulen. Dat meldt het Utrechtsch Nieuwsblad op vrijdag 23 juni 1965.
De zender krijgt een sterkte van vijfhonderd kilowatt, vermoedelijk voldoende om behalve het Roergebied ook een zeer groot deel van Nederland te bestrijken. Aangenomen mag worden dat zeker de hele provincie Utrecht binnen het bereik van de zender zal liggen.
In de stad Utrecht hebben verscheidene t.v.-bezitters een Duitsland-antenne. De berichten over de kwaliteit van het beeld variëren van 'meestal heel redelijk' via 'onregelmatig, soms wel goed, soms minder' tot 'niet veel zaaks'.
De nieuwe 321 meter hoge zendmast bij Wesel brengt behalve Duitsland I ook Duitsland II binnen 't bereik van vele tv-bezitters in de provincie Utrecht. De zender is eigenlijk bedoeld voor kijkers in het Roergebied. Het ziet er echter naar uit dat zij niet wordt 'afgeschermd', zodat ook Nederlandse kijkers er van kunnen profiteren.
Sinds begin dit jaar de zendmast Kleef in gebruik werd genomen (als gedeeltelijke opvolger van het verzwakte Langenberg) is in de provincie Utrecht de belangstelling voor Duitse televisie sterk gestegen.
Zeer waarschijnlijk zal de zendtoren bij Wesel die interesse nog verder vergroten. 'Kleef' heeft namelijk al bewezen dat stellingen als zouden de kijkers in midden-Nederland zich weinig aan de Duitse t.v. gelegen laten liggen, niet houdbaar zijn.