Utrecht 60 jaar terug: de demping van de Catharijnesingel is onvermijdelijk

15 mei , 13:07 Geschiedenis
img 9301
Officieel is er nog geen besluit gevallen, de Utrechtse gemeenteraad komt vanavond bijeen, maar donderdag bleek tijdens de zitting dat de meerderheid van de raad zich achter de plannen van B. en W. schaart inzake de aanleg van de ringweg en de demping van de Catharijnesingel. Dat meldt het Utrechtsch Nieuwsblad op vrijdag 15 mei 1964.
De deskundigen kwamen tot de conclusie dat deze demping als onderdeel van de ringweg de enige mogelijkheid is om aan de toenemende verkeerschaos in de Utrechtse binnenstad een einde te maken. De verwachting is dat de ringweg in de jaren 1973-1975 voor driekwart gedeelte gereed zal komen. Het sluitstuk Maliehuis - Kleine Singel zal later aan de orde komen.
Voor- en tegenstanders van deze plannen vonden elkaar in zoverre, dat beiden het verlies van het stedeschoon als uitermate belangrijk voorop stelden. Maar waar wethouder T. Harteveld in de een uur durende beantwoording van de vele vragen de noodzaak van het volgen van het deskundig advies voorop stelde, waren de tegenstanders van mening dat er wel andere wegen te vinden zijn, waarbij de Catharijnesingel wordt gespaard en tocht ook de verkeerschaos kan worden bedwongen.