Utrecht 60 jaar terug: kinderen planten bomen in Overvecht

Foto: UN 15-04-1964

De nieuwe wijk Overvecht werd vanmorgen eens niet bestormd door vertrouwde bezoekers als metselaars, timmerlui, schilders en aannemers maar door een legertje van ruim 280 kinderen achter een deel van de Koninklijke Utrechtse PTT-fanfare Onder Ons om op en nabij de Plutodreef de jaarlijkse Boomfeestdag te vieren. Dat meldt het Utrechtsch Nieuwsblad op woensdag 15 april 1964.

Enkele bussen van het Gevu hadden de kinderen van de scholen afgehaald en op het zonnige, maar winderige schoolplein van de Keucheniuisschool afgezet. Boomfeestdag betekent voor de kinderen het zelf-planten van jonge bomen, die in de toekomst Overvecht wat meer fleur zullen gaan geven. Deze dag is ingesteld om kinderen al vroeg vertrouwd te maken met de natuur en hen te leren bomen en alles wat met plantsoen of natuur te maken heeft, te beschermen.
Na toespraken van de heer A. Oerlemans, chef van onderwijs en jeugdzaken van de gemeentesecretarie, die de zieke wethouder H. van der Vlist verving, de heer J.P. van Alff, chef plantsoenendienst, en na het zingen van het Boomfeestlied onder leiding van PTT-dirigent P. S. Stellaard, konden de kinderen in groepjes van drie de 380 acacia’s, cataegussen en prunussen naar hartenlust planten.

Cookieinstellingen