Utrecht 60 jaar terug: V.V.V. Utrecht bereidt zich voor op de paasdagen

Foto: UN 28-03-1964

Zal Utrecht met de paasdagen een stad zijn die wemelt van buitenlanders? Zal het druk zijn in de musea? Of zal het zo’n vaart niet lopen dit jaar, nu Pasen vroeg valt en het weer nog weinig goeds belooft? Ook voor de V.V.V. in Utrecht is het nog niet mogelijk deze vragen te beantwoorden, zo meldt het Utrechtsch Nieuwsblad op zaterdag 28 maart 1964.

Toch is de V.V.V. erop voorbereid een grote drukte het hoofd te bieden. Het kantoor is open van 8.30 uur tot 24 uur. In de stad heeft men de beschikking over ongeveer zestig particuliere adressen. Zo nodig kan men de veertig noodadressen in de provincie aanspreken.
V.V.V. Utrecht verwacht dat het dit jaar ongeveer even druk zal zijn als vorig jaar. Buitenlandse bezoekers zullen voornamelijk uit Duitsland, Frankrijk en Belgiƫ komen.
De Utrechtse hotels blijken in ieder geval wel een druk paasweekeinde tegemoet te gaan, want tot en met de eerste paasdag is er bijzonder veel gereserveerd. Een onderzoek bij de vijf grote Utrechtse hotels, met een totale beddencapaciteit van 400, wees uit dat zij tot eerste paasdag volledig zijn volgeboekt.
Voor de tweede paasdag zijn nog reserveringen mogelijk, maar in hotelkringen verluidt dat het toch wel zal vollopen. Opmerkelijk is dat Utrecht dit jaar minder Duitsers te verwerken zal krijgen. Een reisbureau reserveerde tot en met eerste paasdag in bijna alle hotels in Utrecht plaatsen, maar dit blijkt in belangrijke mate het geval te zijn voor Engelsen.

Cookieinstellingen