Utrecht 60 jaar terug: besmetting van t.b.c. onder studenten

Foto: UN 14-3-1963

Onder studenten van de faculteit der wiskunde en natuurwetenschappen van de rijksuniversiteit te Utrecht hebben zich tientallen gevallen van tbc-besmetting voorgedaan. Dat meldt het Utrechtsch Nieuwsblad op donderdag 14 maart 1963.

Negen mannelijke studenten en een meisje moeten kuren. De besmette studenten zijn hoofdzakelijk eerstejaars in de wis-, natuur- en sterrenkunde. Dat heeft professor H. Freudenthal, secretaris van de academische senaat die middag meegedeeld.
Enkele weken geleden werd men opgeschrikt door de ontdekking dat een van de studenten in de wiskunde, een nog geen 20-jarige Hilversumse spoorstudent, aan besmettelijke t.b.c. leed. Er is toen onmiddellijk begonnen met een uitgebreid onderzoek dat nog niet is afgesloten.
Er hebben zich nog geen besmettingsgevallen onder ouderjaarsstudenten voorgedaan. Van de tien besmette studenten is er een tweedejaars. Professor Freudenthal zei dat er geen reden tot grote bezorgdheid was. De studenten kuren in het Nederlandse Studentensanatorium in Laren, uitgezonderd een die er de voorkeur aan gaf thuis te blijven, hetgeen door de leiding van de universiteit wordt betreurd.

Cookieinstellingen