Voormalig Kantongerecht aangekocht als belegging

Foto: Molenbeek Makelaars

Namens een particuliere belegger heeft Molenbeek Makelaars het Rijksmonumentale Kantongerecht gelegen aan de Hamburgerstraat 30 in Utrecht als belegging aangekocht.

Het complex is rond 1912 gebouwd in het stadscentrum ter huisvesting van een kantongerecht. De ingenieur-architect van Justitie W.C. Metzelaar ontwierp op het terrein van de voormalige Paulusabdij het gebouw op een L-vormige plattegrond. Het bouwwerk is onderkelderd met daarboven twee bouwlagen en schilddaken, voornamelijk vormgegeven in een van de neorenaissance afgeleide bouwstijl. De gevels zijn grotendeels uitgevoerd in tweekleurig metselwerk. Het gebouw vormt een ensemble met een besloten pleintje inclusief onder meer op nummer 28 het voormalige Paleis van Justitie.
Tot omstreeks 2000 is het in gebruik geweest als gerechtsgebouw waarna het casco volledig is gerenoveerd en vervolgens is opgeleverd aan haar huidige gebruiker het management consultancy bureau House of Performance die het met veel oog voor detail hebben afgebouwd tot een modern kantoor in een klassiek jasje.

Cookieinstellingen