Greystar verwerft nieuw studentencomplex aan Van Heuven Goedhartplein

Foto: Greystar

Greystar Real Estate Partners (“Greystar”), wereldwijd marktleider in huurwoningen, heeft voor één van de door haar gemanagde fondsen een nieuw studentencomplex aan het Van Heuven Goedhartplein in Utrecht verworven in een off-market transactie van de toonaangevende, internationale investeringsmaatschappij KKR. Het investeringsvolume bedraagt EUR 98,5 miljoen.

Het studentencomplex omvat in totaal 682 zelfstandige studio’s verdeeld over een nieuw gebouw van 24 verdiepingen met 463 studio’s en de volledig gerenoveerde voormalige ziekenhuisvleugel van het St. Antonius ziekenhuis van 9 verdiepingen met 219 studio’s die in oktober van dit jaar is opgeleverd. Alle studio’s zijn gemeubileerd inclusief een volledig uitgeruste eigen keuken en badkamer. Naast de studio’s biedt het complex voorzieningen en services aan de bewoners zoals een fitnessruimte, gameroom, moderne dinerruimte, een dakterras, Wi-Fi, flexibele werk- en studieruimtes, een gezamenlijke keuken en een lounge waar bewoners kunnen relaxen en ontmoeten. Op de locatie is verder een wasserette, een overdekte parkeergarage en een beveiligde fietsenstalling.
Het studentencomplex aan het Van Heuven Goedhartplein ligt op een goed bereikbare locatie. De OV-verbindingen vanaf het studentencomplex zijn uitstekend vanwege de dichtbijgelegen tram- en busstations. De fietsafstand naar de Universiteit van Utrecht is minder dan 15 minuten en naar de Hogeschool Utrecht minder dan 25 minuten. De reisafstand naar de binnenstad van Utrecht is slechts 10 minuten en Amsterdam ligt op slechts 30 minuten reisafstand. 
Greystar richt zich op de verhuur van de nog leegstaande studio’s – die voornamelijk in de recent opgeleverde transformatie van het voormalige ziekenhuisgebouw liggen. Het complex wordt onderdeel van een nieuw Europees merk dat binnenkort wordt gelanceerd.  
Mark Kuijpers, Managing Director Greystar Nederland: “Dit woongebouw voor studenten is een heel goed voorbeeld van de nieuwste generatie studentenhuisvesting en sluit uitstekend aan op de woonbeleving die wij willen bieden. Met deze investering verbinden wij ons voor de lange termijn aan Utrecht en specifiek aan de directe omgeving van het gebouw. De studentenpopulatie in Utrecht, die voornamelijk uit Nederlandse studenten bestaat, is de afgelopen 15 jaar met 40% gegroeid. Er is op dit moment een kwantitatief tekort van ongeveer 5.500 studentenwoningen en een gebrek aan nieuwe ontwikkelingen als we kijken naar de toekomstige vraag. Het kwalitatieve tekort is zo mogelijk nog groter. Deze sterke marktfundamenten in combinatie met de locatie en de kwaliteit van het product maken dit een zeer welkome transactie die uitstekend binnen onze strategie past.”

Reacties