Grote winkelpanden lastig te vullen in Utrechtse binnenstad

Netherlands, Utrecht (city), Oude gracht
Foto: Jurjen Drenth, Toerisme Utrecht

Na de verbouwing van Hoog Catharijne kan dit winkelcentrum op grote interesse rekenen van grote winkelketens. Winkeliers met een grote ruimtevraag geven de voorkeur aan deze moderne winkelomgeving boven een vestiging in de oude binnenstad van Utrecht. Als gevolg hiervan staan grote panden in de drukste winkelstraten van het historische centrum lang te koop of te huur. Dit blijkt uit het vandaag verschenen rapport Sprekende Cijfers Winkelmarkten 2019 van Molenbeek Makelaars.

In de afgelopen twaalf maanden hebben 27 retailers een nieuwe vestiging geopend in de oude binnenstad, gezamenlijk waren ze goed voor een opnamevolume van 3.250 m². Door het ontbreken van grootschalige transacties is dit het laagste opnamevolume sinds het begin van de meting in 2014.
Op termijn wordt het aanbod verder uitgebreid door grootschalige binnenstedelijke renovatieprojecten, zoals de herontwikkeling van het oude postkantoor aan de Neude en winkelcentrum de Planeet op de hoek van de Oudegracht en Lange Viestraat. Deze projecten moeten volgens Molenbeek Makelaars een nieuwe impuls geven aan de ‘opnamedynamiek’ in de binnenstad.

Reacties