Picnic bouwt distributiecentrum op Lage Weide

Foto: Picnic-supermarkt.nl

De online supermarkt Picnic is gisteren begonnen met de bouw van een nieuw distributiecentrum op Lage Weide. Dat meldt Distrifood. Het distributiecentrum krijgt een vloeroppervlak van 35.000 vierkante meter en biedt straks werk aan 500 tot 1000 mensen, zo laat Picnic weten.

Het distributiecentrum is volgens Picnic hard nodig vanwege de snelle groei van Picnic. Het aantal klanten is dit jaar gegroeid naar 65.000. 1 januari dit jaar bezorgde Picnic nog in zes steden, eind juni waren er dit al 24. Het aantal elektrische wagentjes waarmee wordt bezorgd steeg naar 250, terwijl er nog eens 100 wagentjes besteld zijn.

Het nieuwe distributiecentrum kwalificeert voor het duurzaamheidscertificaat ‘BREEAM Excellent’. Warmte die gegenereerd wordt door de motoren van de koelcel wordt door middel van een warmtewisselingsinstallatie hergebruikt in onder meer de kantoren. Op het dak ligt 20.000 vierkante meter aan zonnepanelen, die op de piekmomenten 1,9 MW stroom opwekken. Dat staat gelijk aan het verbruik van 460 huishoudens.

Cookieinstellingen