112

Flexibel cameratoezicht Lombok-oost

Foto: CC0 Public Domain

Het cameratoezicht rond het Bernhardplein wordt opgeheven terwijl er flexibel cameratoezicht komt in Lombok-oost. Dat schrijft het college aan de de gemeenteraad.

De veiligheid rond het Bernhardplein heeft volgens het college een positieve ontwikkeling doorgemaakt. Cameratoezicht is daardoor minder noodzakelijk geworden. Dit blijkt ook uit het beperkte gebruik.

Het cameratoezicht op de Amsterdamsestraatweg, tussen de Daalsetunnel en de Marnixlaan, wordt uitgebreid met twee camera’s om het toezicht in het hele gebied sluitend te maken. Er waren al vijf camera’s.

En ook op de Zwanenvechtlaan wordt een camera toegevoegd. Er bevond zich hier al een camera. Winkelcentrum Rokade is een hotspot op het gebied van criminaliteit, waaronder autokraken. Een groep jongeren maakt zich schuldig aan verstoring van de openbare orde door geluidsoverlast, vervuiling, verkeersdelicten en intimidatie.

Gedurende de maanden mei, juni en juli worden drie flexibele camera’s ingezet in Lombok-oost rond de straten Timorkade, Halmaherastraat, Riouwstraat en Ceramstraat. De bedoeling is om hiermee een extra impuls te geven aan de intensieve aanpak die in Lombok-oost in januari is gestart.

In Lombok-oost neemt namelijk het aantal meldingen en signalen van jongeren- en drugsoverlast toe en is het gevoel van onveiligheid hoog. Ook neemt de totale criminaliteit toe. De belangrijkste doelen waarvoor de flexibele camemera’s worden ingezet zijn het aanpakken van de druggerelateerde overlast en criminaliteit van dealers en gebruikers, verkeersdelicten en het in beeld houden van en optreden tegen criminele jeugd en jongvolwassenen.

Cookieinstellingen