112

Fietsendief en -heler gearresteerd

Foto: politie Utrecht

Op donderdag 16 maart werd een 20-jarige man uit Soest aangehouden voor heling. Hij kocht een fiets van een 27-jarige man op de Neude, voor een opmerkelijk lage prijs. Deze man werd even later op heterdaad betrapt toen hij nog een fiets probeerde te stelen en is aangehouden voor diefstal.

Rond 04.30 uur kwam er een melding binnen over de verdachte verkoop van een fiets. Beelden van cameratoezicht toonden aan dat een fiets werd verhandeld op de Neude. De koper fietste vervolgens richting de Viebrug, waar hij werd aangehouden. Ook de fietsendief kon dankzij het cameratoezicht worden aangehouden. Dit gebeurde op de Telingstraat, waar hij op heterdaad betrapt werd tijdens het stelen van een tweede fiets.

Fietsendiefstal is de meest voorkomende vorm van criminaliteit in Nederland. Niet alleen de fietsendief maakt zich schuldig, ook de koper is strafbaar. De 20-jarige jongen uit Soest zegt zich van geen kwaad bewust te zijn geweest. Let dus altijd goed op wanneer iemand je een fiets aanbiedt voor een spotprijs!

Reacties