Tjahny Bercx nieuwe commissaris Prinses Máxima Centrum 

Foto: prinses Maximacentrum

Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie heeft een nieuwe commissaris benoemd. Tjahny Bercx is met ingang van 1 januari 2024 toegetreden tot de Raad van Commissarissen, in opvolging van Clémence Ross – van Dorp.

Rokus van Iperen, voorzitter Raad van Commissarissen (RvC) van het Máxima is verheugd dat Tjahny Bercx de RvC komt versterken: ‘Zijn kennis en brede HR-ervaring sluiten goed aan bij de fase waarin de organisatie zich bevindt en past in de nieuwe meerjarenstrategie. Als het grootste kinderkankercentrum van Europa zijn innovatie in de zorg en wetenschappelijk onderzoek belangrijke speerpunten. We zijn Clémence Ross – van Dorp zeer erkentelijk voor haar belangrijke bijdrage aan ons mooie centrum.’ 
De nieuwe commissaris voelt zich bevoorrecht. Tjahny Bercx: ‘Innovatie, organisatie en (internationaal) samenwerking verstevigen zijn voor de komende jaren belangrijke strategische thema’s voor het realiseren van de missie van het Prinses Máxima Centrum: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Ik ben dankbaar hier onderdeel van te mogen zijn.’
Tjahny Bercx (1963) heeft jarenlange ervaring in HR en als bestuurder en als toezichthouder bij onder meer Leaseplan, KLM en ING en is als commissaris actief bij Achmea en ProRail. Hij verstaat daardoor de impact van de bedrijfsvoering in diverse organisaties. Zijn brede kennis is van grote toegevoegde waarde en draagt bij aan goed toezicht. Tjahny Bercx is benoemd op voordracht van de Ondernemingsraad van het Prinses Máxima Centrum.
De Raad van Commissarissen van het Prinses Máxima Centrum bestaat nu uit voorzitter Rokus van Iperen, vicevoorzitter Barbara Fransen, Kees Buijsrogge, Houke Klomp, Johan van der Werf en Tjahny Bercx.

Cookieinstellingen