Diakonessenhuis opent Diak Clinic voor planbare zorg

Foto: Rodney Kersten Diak

Het Diakonessenhuis opende deze week Diak Clinic. Hierin wordt de planbare zorg aangeboden. Bij planbare zorg gaat het om ingrepen die medisch nodig of gewenst zijn, maar die niet acuut zijn. Diak Clinic is gevestigd in Zeist en Utrecht, en maakt gebruik van alle voorzieningen van het Diakonessenhuis.

Diak Clinic start met een aantal veelvoorkomende behandelingen op het gebied van bewegen, buik, hoofd&hals en huid: heup- en knieslijtage, liesbreuk, galblaasproblemen, nierstenen, staar, oorontsteking en verdachte moedervlekken. Het aanbod groeit in de komende jaren verder.
Diak Clinic werkt met korte wachttijden. Patiënten kunnen snel – binnen twee weken – gezien worden.  Ziekenhuizen staan voor de uitdaging om de spoedeisende zorg die 24/7 beschikbaar moet zijn te combineren met meer planbare zorg.
John Taks, voorzitter Raad van Bestuur: “Door het scheiden van deze twee zorgvormen kan het Diakonessenhuis antwoord geven op de vraag van patiënten om snel geholpen te worden. Dit is een bewuste strategische keuze van ons ziekenhuis en ik ben heel blij dat we onze patiënten nu de Diak Clinic kunnen bieden, het past bij deze tijd!” 
 
Toegankelijkheid
Diak Clinic heeft alle voordelen van een kliniek die zich specialiseert in één type behandeling  (korte wachttijden en specialistische zorg), maar biedt daarnaast ook ruimte voor patiënten met verschillende aandoeningen of complicaties. Dit is extra relevant omdat de leeftijd in Nederland, en daarmee ook de zorgbehoefte, stijgt. De groep patiënten met meer dan één aandoening wordt groter.
In een ziekenhuis werken verschillende specialisten samen, waardoor ook meer complexe zorg haalbaar is. Bovendien is er in het Diakonessenhuis acute zorg aanwezig, zoals spoedeisende hulp en een Intensive Care.
 
Ervaring met het Liesbreuk Centrum Nederland
Diak Clinic, waarbij een groot aantal vakgroepen van het Diakonessenhuis betrokken is,  maakt gebruik van de ervaring die het ziekenhuis al heeft opgebouwd met het Liesbreuk Centrum Nederland. Dit centrum functioneert al jaren binnen het Diakonessenhuis en heeft een zeer hoge klantwaardering. Hiermee is het Liesbreuk Centrum Nederland een goed voorbeeld van het ambitieniveau van Diak Clinic wat betreft snelheid en klantvriendelijkheid.

Cookieinstellingen