Horrorfans worden opgeroepen om bloeddonor te worden

Foto: Enrique Meseguer via pixabay

Ter ere van de release van de horrorfilm Evil Dead Rise, het bloederige deel 5 van de reeks, hebben Kinepolis en Sanquin de handen ineengeslagen. Bij de productie van deze film was zoveel nepbloed nodig, dat een eigen nepbloed productielijn moest worden opgezet. Zo eenvoudig is het in het echte leven helaas niet. Voor duizenden patiënten is bloed van levensbelang en alleen beschikbaar dankzij bloeddonors. Daarom roepen Kinepolis en Sanquin horrorfilmfans op om bloeddonor te worden. Want een tekort aan bloeddonors, dat zou pas echte horror zijn.

Aftrap van de samenwerking is de Horror Night op 21 april in 15 verschillende Kinepolis theaters, waaronder in Utrecht. Tijdens de Kinepolis Horror Night wordt het publiek getrakteerd op een scary ervaring in de bioscoop rondom een nieuwe horrorfilm. Compleet met schrikmomenten en horroraankleding. Op 21 april is de Horror Night extra speciaal, omdat bezoekers met behulp van horrorprops zelf een bloederig slachtoffer of juist moordlustige psychopaat kunnen spelen. Sanquin sluit daarbij aan met de boodschap dat bloed niet alleen heel belangrijk is voor horrorfilms, maar in het echt de levens redt van mensen die bijvoorbeeld kanker hebben of veel bloed hebben verloren.
Dankzij de ludiek verpakte, maar serieuze boodschap hoopt Sanquin via het platform van Kinepolis vooral mannen tussen 18 en 25 jaar aan te spreken. Zij zijn voor de Bloedbank een moeilijk bereikbare groep, die niet vaak aan bloeddonatie denken.

Belang van bloed
Merlijn van Hasselt, woordvoerder van Sanquin, hoopt dat de bezoekers van Horror Night genieten van hun avond terwijl zij doordrongen raken van het belang van bloed: “Bloedtransfusies zijn van levensbelang. Voor mensen met kanker, voor chronische patiënten of voor iemand na een auto-ongeluk. Daarom grijpt Sanquin deze kans om de boodschap te onderstrepen: de echte horror begint pas als er onvoldoende donors zijn.”
Voor meer informatie over horror night en over bloeddonorschap kunnen horrorfans terecht op www.sanquin.nl/kinepolis.
 

Cookieinstellingen