Spoedeisende hulp voor kinderen op locatie Utrecht van St. Antonius Ziekenhuis

Foto: St Antonius ziekenhuis

Het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht, Leidsche Rijn krijgt een speciale spoedeisende hulp (SEH) voor kinderen. Daarmee komt volgend jaar alle kindergeneeskunde onder één dak en lopen kinderen niet langer de kans geconfronteerd te worden met volwassen patiënten die met soms aangrijpende aandoeningen de gewone SEH worden binnengebracht.

Volgend jaar wordt de aanbouw bij locatie Utrecht in gebruik genomen voor de uitbreiding van Geboortezorg en de verhuizing van (klinische) Kindergeneeskunde en post IC/HC neonatologie van Nieuwegein naar Utrecht. Daarmee ontstaat één zorgcentrum, gespecialiseerd in moeder- en kindzorg. Een kinder-SEH maakt het zorgaanbod voor kinderen compleet en verbetert de kwaliteit van onze acute kindzorg.
Op dit moment is de acute zorg voor kinderen verdeeld over drie plekken: op de SEH in Nieuwegein, de SEH in Utrecht en de kinderafdeling in Nieuwegein. Deze verdeling is geen ideale situatie voor de beste acute kindzorg, omdat patiënten, zorgverleners, kennis, ervaring en apparatuur te verspreid zijn. Het samenbrengen van alle acute zorg voor kinderen op één plek, waar ook de andere kindzorg is gehuisvest, is daarom een logische keuze. Zo wordt gezorgd voor veilige, kindvriendelijke en kwalitatief beste zorg voor alle kinderen met een acute zorgvraag.

Wat is een kinder-SEH?
Op een kinder-SEH is er meer aandacht voor het kind en zijn de faciliteiten aanwezig om kindvriendelijke zorg te kunnen leveren. SEH-artsen en -verpleegkundigen werken nauw samen met kinderartsen en kinderverpleegkundigen. De aparte wachtkamer en behandelkamers zijn kindvriendelijk ingericht en kinderen worden zoveel mogelijk afgeschermd van de (soms heftige) acute zorg voor volwassenen.

Reacties

Cookieinstellingen