Diakonessenhuis plaatst AED’s in Overvecht

Foto: Diakonessenhuis

Het Diakonessenhuis plaatst de komende tijd 6 à 8 nieuwe AED’s, hartstarters, in Overvecht. Daarmee maakt het ziekenhuis het AED-netwerk in deze wijk dekkend.

De eerste AED is onlangs geplaatst bij Zorgcentrum Careyn Rosendael. Samen met partijen in de wijk gaat het ziekenhuis zorgen voor reanimatietrainingen voor bewoners en jongeren en een (hart) gezondheidsmarkt.
De AED bij Careyn is betaald door Careyn en het Diakonessenhuis, de overige AED’s in Overvecht door het Ondernemersfonds en het Diakonessenhuis.
Het Diakonessennhuis vindt gezondheid en preventie erg belangrijk. Daarom zorgt het ziekenhuis voor in totaal 60 extra AED’s in Utrecht. Zo wil het ziekenhuis bijdragen aan de hartveiligheid en hartgezondheid in de wijken.
Elke dag krijgen 40 mensen in ons land een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Als zij binnen zes minuten een reanimatie krijgen met een AED, een ‘hartstarter’, is hun kans op overleven 50-70%. Daarvoor moet er binnen 500 meter een AED hangen. In Utrecht hangen er nog niet genoeg om in de hele stad aan die norm te voldoen.

Cookieinstellingen