Topcare-predicaat voor expertisecentrum Revalidatie en herstel van AxionContinu

Foto: axioncontinu

Zorgorganisatie AxionContinu heeft het prestigieuze Topcare-predicaat ontvangen op het gebied van geriatrische revalidatiezorg (grz). AxionContinu is hiermee de eerste ouderenzorgorganisatie in de regio dat het Topcare-predicaat in ontvangst mag nemen en de vierde zorgorganisatie in Nederland met het keurmerk voor de GRZ.

Het Topcare-certificaat is een mooie erkenning voor de jarenlange ervaring en de expertise die AxionContinu in huis heeft. Maar ook voor de gedrevenheid waarmee medewerkers steeds weer het beste voor de revalidant willen realiseren, het continu willen verbeteren en onderzoek doen waarvan de resultaten ten goede komen aan de zorg.
AxionContinu heeft drie revalidatie-locaties in Utrecht, waar in totaal zo’n 1200 mensen per jaar revalideren als gevolg van een ziekte of aandoening of na een operatie.
Topcare is een keurmerk dat staat voor topzorg aan mensen met complexe aandoeningen die specialistische zorg nodig hebben. Om een Topcare-expertisecentrum te worden moet de organisatie aan strenge eisen voldoen op vier onderdelen: het bieden van specialistische zorg & behandeling, het verrichten van onderzoek, ontwikkelen en leren en delen van expertise.
Vooral multidisciplinaire samenwerking rondom de revalidant, het feit dat het netwerk van de revalidant nauw wordt betrokken bij de behandeling en de onderzoek cultuur op de werkvloer zijn bij AxionContinu positief beoordeeld.
Een voorbeeld hiervan is de manier waarop mensen met longaandoeningen zoals COPD bij AxionContinu revalideren. Vaak zijn dit mensen die meerdere keren per jaar in het ziekenhuis en soms zelfs op de IC worden opgenomen met een verslechterde conditie. Naast fysieke revalidatie, geeft AxionContinu deze revalidanten de nodige handvatten om beter met hun energiebalans om te gaan. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat deze methode leidt tot veel minder ziekenhuisopnames en cliënten die daardoor weer zelfredzaam zijn.
Nicole Horsman astmapatiënt en voormalig revalidant over haar revalidatietraject: “Ik kan nu weer zelfstandig naar buiten en ik ben niet meer afhankelijk van anderen om me bijvoorbeeld naar de fysiotherapie te laten brengen. In plaats van in de middag, eindigt mijn dag nu halverwege de avond. Dit is voor mij een gigantische winst.”
Als een van de grootste Grz organisaties in Nederland is AxionContinu blij en trots om het Topcare keurmerk te mogen ontvangen. AxionContinu streeft ernaar om in nauwe samenwerking met andere expertisecentra, zoals ziekenhuizen, medische specialistische- en grz-revalidatiecentra, huisartsen, opleidingsinstituten en andere specialistische zorgaanbieders, de kwaliteit van de zorg continu te blijven verbeteren zodat de revalidanten de best mogelijke zorg en behandeling krijgen.

Reacties

Cookieinstellingen