Vanmiddag 2 miljoenste prik gezet in de Jaarbeurs

Foto: GGDRU

Vanmiddag is op de XL vaccinatielocatie in de Jaarbeurs de 2 miljoenste prik gezet. Het is een booster en de 30-jarige Camiel Essers is de gelukkige.

‘Ik geef Engels op X11 aan 3 en 4 vmbo. Het zijn vaak erg energieke leerlingen. Na de eerste twee lockdowns heb ik gemerkt dat ze steeds minder leergierig zijn en steeds meer gefocust zijn op het sociale aspect van school. Heel begrijpelijk natuurlijk en daar doen we ook echt wat mee.  De week voor de vakantie heb ik samen met een collega cadeau pakketjes bij mijn mentorleerlingen gebracht en hebben we de donderdag voor de vakantie een online afsluiter gehad met een quiz en de cadeautjes’. 
Morgen precies een jaar geleden op zes januari 2021 werd op de vaccinatielocatie in Houten de eerste prik gezet. Vanaf dat moment is het vaccinatieprogramma in de regio Utrecht non-stop doorgegaan. Met als resultaat op dit moment een totaal van twee miljoen gezette prikken. Het is een gigantische operatie om binnen vier weken alle 18plussers de kans te geven een booster te halen. Daarnaast gaat ook het zetten van de eerste en de tweede vaccinatie gewoon door. Op de vraag waarom Camiel voor een booster kiest is hij kort ‘ik wil op vakantie kunnen gaan en zo snel mogelijk weer op pad kunnen om wat te eten of te drinken met vrienden’.

Reacties

Cookieinstellingen