Utrechtse ziekenhuizen starten woensdag met vaccineren zorgpersoneel

Foto: mohamed Hassan via pixabay

Utrechtse ziekenhuizen starten woensdag 6 januari met vaccineren van 3000 zorgverleners. De Utrechtse ziekenhuizen vinden het besluit van het kabinet om 30.000 zorgverleners het COVID-19 vaccin te geven goed nieuws en belangrijke stap om het maximale bedden voor COVID patiënten te realiseren door de zorgverleners die een essentiële bijdrage daaraan leveren te vaccineren. De druk op alle zorgverleners is nog steeds hoog en daarom hopen de ziekenhuizen dat ook alle andere zorgverleners snel in aanmerking komen voor het vaccin. 

De groep zorgverleners die aankomende week het vaccin krijgt, behoort tot het vaste team of worden langdurig ingezet in de directe patiëntenzorg aan Covid patiënten op de SEH, Intensive Care of elders in de COVID-zorg. Dit is geheel volgens de LNAZ richtlijn. Het betreft die zorgverleners bij wie uitval direct leidt tot vermindering van covidbedden- of ambulancecapaciteit. Vanuit het UMC Utrecht worden op woensdagmiddag de vaccins naar het Diakonessenhuis, St Antonius Ziekenhuis en Meander Medisch Centrum gebracht. Alle ziekenhuizen vaccineren hun eigen medewerkers. Het UMC Utrecht vaccineert daarnaast ook de medewerkers van de RAVU (ambulancedienst).
De Utrechtse ziekenhuizen vinden het belangrijk om alle medewerkers een veilige werkplek en optimale bescherming te bieden. Daarbij horen de mogelijkheid tot het houden van voldoende afstand, persoonlijke beschermingsmiddelen, thuiswerkmiddelen en testen. Het totale pakket aan maatregelen, inclusief vaccinatie van uiteindelijk alle medewerkers, stelt de ziekenhuizen in de gelegenheid continuïteit van zorg te bieden aan patiënten die dat nodig hebben. Het is nog niet bekend wanneer de overige zorgmedewerkers in het ziekenhuis in aanmerking komen voor een vaccinatie.

Reacties