Bo-Ex en Lister willen gemengd wonen starten in wooncomplex Amerhof

Foto: Bo-Ex

Bo-Ex wil samen met Lister een kleinschalig gemengd wonen project starten in wooncomplex Amerhof in de Utrechtse Rivierenwijk. In dit project zullen bewoners van Lister samen wonen met jonge starters die graag een steentje bijdragen aan de gemeenschap. Op 1 september ondertekenden Bo-Ex en Lister, de Regionale Instelling voor Beschermde Woonvormen, de intentieovereenkomst. Dit zal de eerste gemengde woonvorm van Bo-Ex worden.

Het wooncomplex Amerhof bestaat uit 24 studio’s waar op dit moment alleen bewoners van Lister wonen. Bo-Ex en Lister willen in dit complex een mix laten ontstaan tussen bewoners van Lister en jonge starters die graag in contact staan met hun buren en, via de woonvereniging, actief deelnemen aan de gemeenschap. De woonvereniging organiseert gezamenlijke activiteiten en zorgt dat de bewoners in het complex naar elkaar omkijken en hun steentje bijdragen.
Een gemengde woonvorm zoals deze, waarin bewoners met en zonder begeleiding meer en dichter bij elkaar wonen, helpt de veerkracht van de wijk in stand te houden en te verbeteren. Dit gebeurt in Utrecht ook in de projecten Place2BU, ’t Groene Sticht, De Saffier en Parana. Ook helpt het de bewoners van Lister te werken aan hun herstel en zelfredzaamheid vanuit een veilige woonomgeving. Het project draagt zo bij aan de doelen van het ‘Plan van Aanpak huisvesting en ondersteuning kwetsbare doelgroepen’, dat zorginstellingen, woningcorporaties en de gemeente Utrecht afgelopen jaar ondertekenden.
Het ondertekenen van de intentieovereenkomst is een eerste stap waarmee Bo-Ex en Lister uitspreken om de plannen samen te willen uitwerken voor het gemengd wonen project. De volgende stap is dat beide partijen een samenwerkingsovereenkomst opstellen met concrete afspraken over ieders bijdrage in het project. We willen dat de Amerhof uiterlijk eind dit jaar helemaal bewoond is en dat de eerste gemengde groep bewoners samen een woonvereniging heeft opgericht.

Cookieinstellingen