Epke Zonderland lanceert oranje tulpen nijntje voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis

Foto: WKZ

Afgelopen woensdagmiddag 20 mei lanceerde Epke Zonderland in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) een bijzondere editie van de gehaakte nijntje knuffel. Deze knuffel is speciaal ontworpen om het WKZ te helpen bij het opzetten van belangrijke beweeg- en sportactiviteiten voor kinderen die hier worden opgenomen en behandeld.

De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) heeft samen met Mercis, de uitgever van nijntje en het rechtenbureau van Dick Bruna , het nijntje Beweegdiploma opgezet. Dit is een serie beweeglessen voor kinderen van 2 t/m 5 jaar die speelplezier combineert met het leren van essentiële bewegingsvormen, zoals balanceren, klimmen en springen. Woensdag lanceerde Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) een speciale editie van het gehaakte nijntje voor het WKZ: het oranje tulpen nijntje. Met de verkoop hiervan wordt geld ingezameld om sport- en beweegactiviteiten mogelijk te maken voor kinderen die in het WKZ zijn opgenomen of worden behandeld. Deze activiteiten zitten niet in de zorgbudgetten maar zijn wel nodig.
Erik Hulzebos, Assistant Professor Medische Fysiologie– en (sport) Fysiotherapie in het WKZ: “Als een kind fysiek actiever is tijdens het verblijf in het ziekenhuis, kan worden voorkomen dat spierkracht, coördinatie en uithoudingsvermogen tijdens en na de ziekenhuisopname afnemen, of dat zij net geleerde vaardigheden weer verliezen. Daardoor voelen zij zich fitter en zelfverzekerder. Voor deze groep is bewegen dus éxtra belangrijk.”
Samen met de KNGU gaf Epke woensdag in het WKZ een beweegles aan een groepje jonge kinderen, volgens het programma van het nijntje Beweegdiploma. Samen speelden en oefenden ze om zo de kinderen te laten bewegen en het belang van lekker kunnen bewegen te laten zien. Na afloop van de beweegles reikte Epke de eerste oranje tulpen nijntjes uit aan de deelnemende kinderen.
Epke Zonderland: “Ik zie hoeveel kinderen leren en hoeveel beter zij zich voelen als ze genoeg bewegen. Het is voor ieder kind belangrijk, en extra belangrijk voor de kinderen die het al zwaar hebben doordat ze ziek zijn, een beperking hebben of in het ziekenhuis liggen. Ik hoop dat we met deze actie meer kinderen kunnen helpen veel te bewegen en waar mogelijk snel te herstellen zodat ze weer met hun vriendjes mee kunnen doen!”

Reacties