Utrechtse ouderen hebben maar een wens voor Sinterklaas

Foto: Actief Zorg

Veel ouderen in Utrecht hebben maar één ding op hun verlanglijstje: iemand die komt helpen in huis. Daarom gooit thuiszorgorganisatie Actief Zorg met een Sint- en kerstvideo alles in de strijd om meer thuishulpen te werven in Utrecht. Al in de eerste week leverde de video meerdere sollicitaties op.

Veel hulpbehoevende mensen in de regio Utrecht wachten op thuishulp. De wachtlijst is in een jaar tijd verdubbeld vanwege het tekort aan thuishulpmedewerkers en de toenemende vergrijzing. Thuiszorgorganisatie Actief Zorg is sinds februari een van de nieuwe aanbieders van huishoudelijke hulp in Utrecht en zet vanaf de eerste dag in op het oplossen van dit tekort. Geen gemakkelijke opgave, want Peter Boerman, hoofdredacteur van Werf&, schrijft dat de vacaturedruk in de regio Utrecht het hoogste is van Nederland als het gaat om het tekort aan zorgmedewerkers: voor iedere zeven vacatures is er slechts één werkzoekende. In de rest van Nederland is die verhouding 4:1.

Emotionele oproep

Om op een treffende manier aandacht te vragen voor het tekort lanceerde Actief Zorg een emotionele Sinterklaasvideo, die mensen oproept als thuishulp te komen werken en daarmee ouderen in Utrecht te helpen. “Voor veel mensen staat er één ding bovenaan hun verlanglijstje: dat iemand ze komt helpen in huis. Iemand die helpt de gordijnen te wassen en het stof af te nemen, maar ook gewoon iemand die even een praatje wil maken,” zegt Susanne van Riel, communicatieadviseur en werkgelukdeskundige via Gelukzusters bij Actief Zorg.

Grote uitdaging

Susanne bedacht het concept voor de Sint- en kerst wervingsvideo. “Van al onze werkgebieden is de werving van medewerkers in Utrecht de grootste uitdaging.” Creatief bureau iBiZZ reageerde gelijk enthousiast en ging aan de slag met de uitwerking van het idee. In de video schrijft een oudere dame een brief aan Sinterklaas. Ze schrijft: ‘Lieve Sint, Omdat het ieder jaar een beetje moeilijker wordt, heb ik een hartenwens…”

Geluk dichtbij

De video sluit aan bij de campagne ‘Geluk dichtbij’, die Actief Zorg dit jaar lanceerde en waaraan iBiZZ vorm gaf. Deze campagne geeft de gelukwaarden van de organisatie weer en is heel succesvol: het aantal sollicitaties is met 500% toegenomen sinds de start van de campagne. Ook deze Sint- en kerstvideo had meteen resultaat, want al in de eerste week kwamen er veel sollicitaties binnen. Dat is nog niet genoeg om alle ouderen te voorzien van een helpende hand in huis, dus ook de komende tijd blijft de commercial actueel.

Ga in de thuiszorg werken!

In de winter hebben hulpbehoevende mensen het net wat zwaarder dan in de rest van het jaar. Buiten is het glad en koud, waardoor zij niet gauw meer onder de mensen komen. Dus waarom ga je niet voor een hartverwarmende baan in de thuiszorg? Bij Actief Zorg zijn we op zoek naar jou! Je helpt hulpbehoevende mensen bij jou in de buurt bij hun huishouden. De mensen waar je op bezoek gaat, zijn erg blij met jouw werk, maar daarnaast maak je hun leven ook aanzienlijk leuker. Als zij in de winter de deur niet uitkomen, zien zij niemand. En omdat jij langskomt, wordt hun dag enorm veel waard!

De meest betekenisvolle baan van Utrecht. Wat wil je nog meer?!

Ben je helemaal om?

Top, want Actief Zorg is ontzettend blij met jou als hulp. Wel zien we graag jouw cv eventjes voordat je aan de slag kunt. Mail je die snel naar Amy Bax (medewerker arbeidsmarktcommunicatie) of Mirthe Peppenster (medewerker recruitment) op [email protected]? Heb je nog vragen of wil je Amy of Mirthe eerst even spreken? Dan kun je ze bellen op 088 – 750 82 00.

Actief Zorg

Reacties