Zondag Dag van de Mantelzorg in Pathé Leidsche Rijn

Foto: fotograaf-Angeline-Swinkels

Zondag 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Speciaal voor Utrechtse mantelzorgers is die dag een bioscoopzaal gereserveerd in Pathé Leidsche Rijn. Tijdens een ontspannen programma kunnen mantelzorgers elkaar ontmoeten en even ontzorgen.

In Utrecht wonen zo’n 30.000 mantelzorgers. Zorgt u voor een zieke naaste? Staat u klaar voor iemand met een beperking? Dan bent u ook mantelzorger. U helpt iemand uit liefde, genegenheid en/of vanuit de vanzelfsprekende band die u heeft. Vaak is het mooi die zorg te kunnen geven. Soms kan het ook zwaar zijn. In dat geval is het heel belangrijk om ook voldoende tijd voor uzelf proberen te vinden.

Mantelzorgers worden als VIP’s ontvangen op de Dag van de Mantelzorg. Bij aankomst staat koffie, thee en iets lekkers voor u klaar. Dan neemt u met een bakje popcorn plaats in het rode pluche van de bioscoopzaal voor de film. Na afloop kunt u onder het genot van een uitgebreide lunch gezellig napraten. De dag begint om 10.30 uur en is rond 15.30 uur afgelopen.

De dag is gratis toegankelijk als u mantelzorger bent en in Utrecht woont of als u voor iemand zorgt die in Utrecht woont. Er is beperkt plek dus het is wel nodig u van te voren aan te melden.

De Dag van de Mantelzorg wordt aangeboden door de gemeente Utrecht en Steunpunt Mantelzorg Utrecht. Het Steunpunt is dé plek waar mantelzorgers, vrijwilligers, beroepskrachten en beleidsmakers elkaar ontmoeten. Dit geeft hen de gelegenheid om kennis en ervaringen uit te wisselen. Zo kunnen mantelzorgers beter worden gehoord en ondersteund.

 
Aanmelden kan via www.u-centraal.nl/dvdm19. U ontvangt dan een bevestiging en routebeschrijving. Heeft u vragen? Bel 030-2361740.

Reacties