Alexander Eggermont nieuwe CSO bij Prinses Máxima Centrum

Foto: Prinses Maxima Centrum

Met ingang van 1 oktober 2019 is professor Alexander Eggermont aangesteld als Chief Scientific Officer (CSO) van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Hij volgt professor Hans Clevers op die sinds 1 juni jl. is teruggetreden.

Eggermont was de laatste 9 jaar algemeen directeur van Gustave Roussy Cancer Campus Grand Paris, het gerenommeerd oncologisch zorg- en researchinstituut in Frankrijk. Hij ontwikkelde hier onder meer Europa’s grootste fase 1-2 ontwikkeling van geneesmiddelen en ontwikkeling van immunotherapie.
Naast bestuurder is Eggermont hoogleraar oncologie (Universiteit Paris-Sud) en hoogleraar oncologische chirurgie (Erasmus Universiteit Rotterdam). Hij heeft een PhD in Tumor-immunologie en is fellow van de NCI Surgery Branch (Steve Rosenberg). Eggermont heeft jarenlange internationale ervaring op het gebied van onderzoek en behandeling van kanker. Hij erkende vele internationale prijzen als erkenning voor zijn werk in de oncologie, in het bijzonder op het gebied van immunotherapie. In het verleden was hij onder meer president van de EORTC en van ECCO en de European Academy of Cancer Sciences. In Duitsland is Eggermont nauw betrokken bij het programma van de organisatie van een netwerk van uitgebreide kankercentra en heeft hij een deelaanstelling bij het DKFZ-Heidelberg. Hij is hoofdredacteur van de European Journal of Cancer. De raad van commissarissen is bijzonder verheugd met de komst van Eggermont. Zijn brede oncologische kennis en ruime internationale ervaring als arts, onderzoeker en bestuurder onderzoek een verdere versterking van het Prinses Máxima Centrum.
Per 1 juni jl. is Hans Clevers teruggetreden als CSO en lid raad van bestuur bij het Prinses Máxima Centrum. Clevers begon medio 2015 als CSO. Onder zijn leiding groeide de kinderoncologische onderzoek in het Prinses Máxima razendsnel gecreëerd ook internationaal vermaarde zich in het centrum verbonden. Clevers blijft nauw betrokken bij het Prinses Máxima Centrum, onder andere als hoofdonderzoeker van zijn onderzoeksgroep die zich bezighoudt met organoïden. De raad van commissarissen is Clevers zeer erkentelijk voor zijn grote bijdrage aan de opbouw van het onderzoek van het centrum en is verheugd dat Clevers nauw betrokken blijft bij de kinderoncologische onderzoek.

Reacties