Gemeenteraad is situatie Veilig Thuis zat

Foto: Gemeente Utrecht

De gemeenteraad wil dat wethouder Victor Everhardt ingrijpt bij Veilig Thuis vanwege aanhoudende klachten van ouders over onterechte beschuldigingen van kindermishandeling. Dat meldt Binnenlands Bestuur. Volgens Everhardt ligt het toezicht bij de Inspectie Jeugdzorg en moet die eerst tekortkomingen constateren, maar PvdA-raadslid Bouchra Dibi vindt dat de politiek aan zet is.

Dibi is al ruim een jaar bezig met het onderwerp en ontvangt nog steeds mails van vaders, moeders of allebei over onterechte beschuldigingen van kindermishandeling die Veilig Thuis (voorheen het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling) maar in hun dossier laat staan. Dibi heeft deze situatie al meerdere malen aan de orde gesteld in de raad. Vandaag dient zij namens bijna alle partijen vragen in die wethouder Everhardt oproepen nu zelf actie te ondernemen.

De gemeente Utrecht laat weten dat het verantwoordelijk is voor jeugdzorg, maar niet in de positie is en niet de verantwoordelijkheid draagt om inhoudelijk te kunnen beoordelen of Veilig Thuis haar werk goed heeft gedaan. Dat is het werk van de Inspectie Jeugdzorg.

Reacties

article
66992
De gemeenteraad wil dat wethouder Victor Everhardt ingrijpt bij Veilig Thuis vanwege aanhoudende klachten van
https://utrecht.nieuws.nl/zorg/66992/gemeenteraad-is-situatie-veilig-thuis-zat/
2018-01-19T11:13:58+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2016/08/23131813/csm_Raad_0687e81102.jpg
Zorg