Bouw zorghotel en behandelcentrum Domstate vandaag gestart

Foto: AxionContinu

Vandaag, op woensdag 28 juni, wordt het officiële startschot gegeven voor de bouw van Domstate, zorghotel en behandelcentrum. Het flatgebouw aan de Beneluxlaan in Utrecht, waar ooit reactiveringscentrum Albert van Koningsbruggen gevestigd was, wordt hiervoor totaal gestript en gerenoveerd tot een modern zorghotel.

Domstate opent in het voorjaar van 2018 haar deuren. In het zorghotel komen 84 kamers, verdeeld over 6 etages. Domstate biedt een verblijf aan iedereen die revalideert of herstelt na een operatie of ziekte. Onder het motto ‘alles is revalidatie’ zijn de gasten actief bezig om aan te sterken en hun zelfstandigheid weer terug te winnen. Voor dit tijdelijk verblijf is een indicatie nodig, bijvoorbeeld voor Eerstelijns verblijf (Elv) of Geriatrische revalidatiezorg (Grz).

In het behandelcentrum kunnen mensen terecht voor poliklinische revalidatie. Ook komt er een vestiging van de thuiszorg van AxionContinu en een Diagnostisch Centrum van Saltro. In dit centrum kunnen mensen terecht voor bijvoorbeeld bloedonderzoek en echo’s. Saltro werkt hierbij samen met de Utrechtse huisartsen en ziekenhuizen.

Domstate krijgt moderne voorzieningen, zoals comfortabele kamers met sanitair, goed uitgeruste therapieruimtes, een restaurant, café, loungeruimtes, binnentuin, terras en een thuiszorgwinkel.

Het gebouw waarin Domstate wordt gerealiseerd, werd in 1972 gebouwd als reactiveringscentrum Albert van Koningsbruggen. Nadat de bewoners van Albert van Koningsbruggen in 2004 verhuisden naar de naastgelegen nieuwbouw, woonden er studenten. In januari 2017 is gestart met de sloopwerkzaamheden. De sloper heeft het pand inmiddels geheel gestript tot een ‘kaal karkas’ met alleen betonnen vloeren en pilaren. Vanaf juni 2017 is gestart met de opbouw van het zorghotel.

Met de komst van Domstate voorziet AxionContinu in een groeiende behoefte aan voorzieningen voor revalidatie en tijdelijke zorg met verblijf (eerstelijns verblijf).

AxionContinu is een organisatie voor wonen, zorg en revalidatie met locaties in Utrecht, IJsselstein en Lopik. Kijk voor meer informatie over de organisatie op www.axioncontinu.nl.

 

Cookieinstellingen