Wanneer een naaste overlijdt

Foto: Barbara

Zo eenvoudig kan het zijn: uitvaartverzorging vanuit het hart van Utrecht én Barbara staat 24 uur, 7 dagen per week voor je klaar. Om je direct alle zorgen uit handen te nemen; samen met jou, familie en vrienden maken we het afscheid van je geliefde zo warm en persoonlijk mogelijk. En ondersteunt Barbara je bij jouw verlies. Voor, tijdens en na de uitvaart.

Veranderende uitvaartbranche

Echter het is geen vanzelfsprekendheid meer: volgens de Kamer van Koophandel zijn er momenteel bijna 3000 bedrijven op het gebied van ‘Uitvaartverzorging’ in Nederland en in de gemeente Utrecht zijn dat er 44. Uitvaartbedrijfjes schieten als paddenstoelen uit de grond: vooral ZZP’ers wagen zich in deze markt, veelal met de motivatie om mensen een mooi afscheid te geven, iets te betekenen voor degenen die vol verdriet achterblijven.

Aantrekkelijk

Waarom is het beroep van uitvaartverzorger zo aantrekkelijk? Het is geen beschermd vak: er zijn geen eisen ten aanzien van kennis en kunde van het regelen en uitvoeren van uitvaarten, waaraan men moet voldoen. De toename van het aantal ZZP’ers geeft de nabestaanden een keuze, die er vroeger veel minder was. Er valt veel te kiezen, op alle gebieden. Echter er zijn ook nadelen. Zo’n ZZP’er moet alle faciliteiten, diensten en mensen immers inhuren en dat is duur. En als iedereen zomaar de branche kan betreden zonder studie, kun je ook gekke dingen krijgen.

Keurmerk uitvaartzorg

Om de kwaliteit van een uitvaart hoog te houden is er daarom een keurmerk van Stichting Keurmerk Uitvaartzorg. Ondernemingen met het Keurmerk Uitvaartzorg voldoen aan heldere eisen (bijvoorbeeld waar het gaat om het vastleggen van de afspraken en de kosten van de uitvaart). Voor meer informatie, zie keurmerkuitvaartzorg.nl. Barbara Uitvaartverzorging heeft het Keurmerk Uitvaartzorg trouwens ook al vele jaren.

De kracht van Barbara?

Barbara verzorgt al ruim 65 jaar uitvaarten: sinds 1955 bewegen we als coöperatieve vereniging soepel mee met alle veranderingen in de maatschappij én in onze Utrechtse gemeenschap. Als ideële organisatie, dus zonder winstoogmerk, opgericht door en voor mensen die vinden dat een uitvaart en winstbejag niet samen gaan. Groot voordeel daarbij is, dat we het hele proces vanaf het overlijden tot de begrafenis of crematie in eigen beheer en met eigen middelen verrichten: eigen uitvaartcentra in Utrecht en Vleuten, wagenpark, verzorgingsfaciliteiten, 24 uurs kamer, eigen drukkerij en vooral een toegewijd team met uitvaartleiders, overledenenverzorgers, rouwchauffeurs, aulamedewerkers, koffiedames en nazorgconsulente. Hierdoor kunnen we de kosten beheersen en de kwaliteit garanderen. Zo weten de betrokkenen en nabestaanden zeker dat de uitvaart precies volgens wens verloopt.
Het kan iedereen overkomen. Op elk moment. Een geliefde die uit ons midden wordt weggenomen. En wat dan? Bel dan Barbara. Wil je er alvast eens over praten? Of voor jezelf alles alvast regelen? Bel gerust: 030 296 66 66 of kijk op barbarauitvaart.nl.

Cookieinstellingen